top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari over mogelijke aanval door Iran

Screenshot video


Goedenavond,


Vanavond verwijs ik naar de publicaties en rapporten over de voorbereidingen voor een aanval vanuit Iran.


Allereerst is het belangrijk om te zeggen: er is geen verandering in de instructies van het Thuisfront Commando.


We zijn zeer alert en voorbereid op verschillende scenario's, en we voeren voortdurend een situatieanalyse uit. We zijn voorbereid en klaar in de aanval en verdediging met een verscheidenheid aan capaciteiten van de Israëlische strijdkrachten, en ook voorbereid met onze strategische partners. Vanochtend arriveerde de commandant van het Centrale Commando van de Verenigde Staten, generaal Michael 'Erik' Kurilla, in Israël en voerde samen met de chef van de generale staf een strategische situatieanalyse uit met betrekking tot de veiligheidsproblemen in de regio. Onze strategische relatie met het Amerikaanse leger is stevig en standvastig. Dit is duidelijk zichtbaar sinds het begin van de oorlog en is nog steeds zichtbaar in onze acties.


Jarenlang, en nog meer tijdens de oorlog, heeft Iran zijn bondgenoten – in Libanon, Gaza, Syrië, Irak en Jemen – gefinancierd, aangestuurd en bewapend om de staat Israël aan te vallen, en niet alleen de staat Israël, maar ook andere landen. landen in de regio en niet alleen in de regio. Een aanval vanaf Iraans grondgebied zou een duidelijk bewijs zijn van de Iraanse bedoelingen om het Midden-Oosten te laten escaleren en zich niet langer achter de bondgenoten te verschuilen.De afgelopen maanden hebben we onze offensieve capaciteiten verbeterd en uitgebreid, en we zullen weten hoe we moeten handelen waar dat nodig is. We beschikken over een meerlaags verdedigingsvermogen dat zichzelf tijdens de oorlog heeft bewezen, met duizenden succesvolle onderscheppingen, maar tegelijkertijd is de verdediging nooit hermetisch.


Blijf daarbij luisteren naar de instructies van het Thuisfront Commando. Ik verduidelijk nogmaals: vanaf vandaag is er geen verandering in de instructies van het Thuisfront Commando, maar de waakzaamheid moet worden gehandhaafd.


Als er een verandering plaatsvindt, zullen we dit onmiddellijk bijwerken, zowel hier als op de platforms van het Thuisfront Commando en de IDF-woordvoerder – zoals we tijdens de oorlog transparant en onmiddellijk hebben gedaan.


In Gaza zijn we gisteravond begonnen met een gerichte operatie in het centrum van de Gazastrook, in het gebied van de Netzarim Corridor, om de terreurinfrastructuur en terroristen te vernietigen en onze greep op de Netzarim Corridor, die de Gazastrook doorkruist, te vergroten. Het doel van de operatie is uiteraard het vernietigen van het vermogen van Hamas om zichzelf in het gebied te rehabiliteren. We blijven vechten in Gaza en bereiden ons voor op verdere operaties.


Ook vanavond herdenken en vergeten we geen moment dat er nog steeds 133 gijzelaars in Gaza worden vastgehouden. Wij hebben de morele plicht om ze zo snel mogelijk naar huis terug te brengen.

494 weergaven1 opmerking

1 Comment


P Bakker
P Bakker
Apr 12

Moge de Almachtige Israël nabij zijn en zegenen

Like
bottom of page