top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Persbriefing door IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari over uitschakelen hoge Hamas commandant en verzamelen bewijs van misdaden Hamas

Screenshot YouTube


Goedeavond,


In de afgelopen paar minuten hebben we bevestiging gekregen van de ISA en het Directoraat Inlichtingen over een operatie om een ​​hoge Hamas-agent uit te schakelen die we in het Shifa-ziekenhuis hebben uitgevoerd.


De senior Hamas-agent die we hebben geëlimineerd, is Ra'ad Thabet.

Foto IDF woordvoerder


Thabet was hoofd van de bevoorradings- en mankrachteenheid van de militaire vleugel van Hamas. Voorheen was hij hoofd van de productie-eenheid van Hamas. Hij had veel kennis over de organisatie met betrekking tot alles wat met uitrusting en bewapening te maken had. Ra'ad was een van de top tien senior agenten in de militaire vleugel van Hamas. Hij had een goede band met Sinwar, Deif en Marwan Issa.


Hij werd geëlimineerd tijdens een ontsnappingspoging samen met twee andere terroristen naar de binnenplaats van het ziekenhuis, die ook deel uitmaakte van een geplande aanval op IDF-soldaten.


Hij werd geëlimineerd door soldaten van Shayetet 13, samen met extra troepen in het gebied van het Nahal Reconnaissance Battalion, het Shaked Battalion en Duvdevan. Bovendien voerde het Nahal Reconnaissance Battalion vandaag in het Shifa Hospital, op de kraamafdeling, een huiszoeking uit in het gebouw, ontdekte drie terroristen en nam deel aan de strijd.


De terroristen vluchtten, er volgde een achtervolging, er klonk geweervuur ​​en bij deze operatie werden alle drie de terroristen uitgeschakeld. We zijn bezig met het verifiëren van hun identiteit en zullen later details over hen publiceren.


De vastberadenheid van de IDF en de ISA om binnen het ziekenhuis te blijven opereren is gebaseerd op nauwkeurige inlichtingen die voortdurend toenemen en zichzelf bewijzen. We hebben senior agenten bereikt en zullen er nog meer bereiken. Wat betreft de inlichtingen waaraan wordt voldaan: gisteren, tijdens ondervragingen in het ziekenhuis, heeft het onderzoek ons ​​naar een gebied geleid waar de langeafstandsraketten van Hamas zich bevonden. IDF-soldaten gingen in actie, het 601ste Bataljon voerde een operatie uit, lokaliseerde de raketten en vernietigde ze.


In het Shifa-ziekenhuis waren daar 1.250 mensen toen we het omsingelden, van wie 350 gewonden, zieken en medisch personeel in het gebied achterbleven, en 900 verdachten, van wie we al 513 terroristen van Hamas en de Islamitische Jihad hebben geïdentificeerd. 900 verdachten. Wij zijn de verdachten nog aan het verhoren en gaan ervan uit en schatten in dat we nog meer zullen ontdekken. Er zijn meer senior agenten. Er zijn meer terroristen in het ziekenhuis. Wij zullen ze allemaal bereiken. Hamas vernietigt het ziekenhuis, beschadigt het ziekenhuis, vecht binnen de afdelingen, activeert explosieven en steekt het ziekenhuis in brand. Dit ziekenhuis is zwaar beschadigd als gevolg van de acties van Hamas.


In het zuidelijke deel van de Strip vechten IDF-soldaten in het Al-Amal-gebied, waar terroristen zich schuilhouden. Tot nu toe hebben we tientallen terroristen in het gebied aangehouden en op basis van inlichtingen aanvullende terroristentunnelschachten gevonden die ook grote hoeveelheden explosieven bevatten. Degenen die we hebben aangehouden, zijn overgebracht voor ondervraging door het Directoraat Inlichtingen (J2) en de ISA.


Tegelijkertijd vernietigde het gevechtsteam van de Nahal Brigade, in samenwerking met soldaten van de Yahalom-eenheid, geleid door de 162e Divisie, 's nachts een 2,5 km lange tunnelroute die deel uitmaakte van een ondergronds systeem dat zich uitstrekte van noord naar zuid. Gedurende de oorlog in de Strip werd deze route gebruikt door terroristen. Het ging van het ene uiteinde naar het andere. We hebben het geopereerd en vernietigd - een zeer complexe vernietiging met meer dan 30 ton explosieven in een gecompliceerde operatie die met succes gedurende de nacht werd uitgevoerd.


In de Jordaanvallei opende een terrorist in de vroege ochtenduren het vuur op Israëlische voertuigen, waaronder een bus met schoolkinderen. Helaas raakten als gevolg van de schietpartij drie burgers gewond, onder wie een 13-jarige jongen. Veel troepen werden naar het gebied gestuurd om de terrorist te achtervolgen, een achtervolging die nog steeds aan de gang is. We zullen hem blijven achtervolgen totdat we hem pakken. De bevelvoerend officier van het Centrale Commando arriveerde op de plaats van de aanval en voerde samen met de brigade een situatieanalyse uit. We hebben blokkades opgezet om het gebied van de aanval te isoleren en de ontsnapping van de terrorist te voorkomen. We zitten nu midden in de Ramadan, met een zeer uitgebreide inzet in Judea, Samaria en de Jordaanvallei, waarbij we optreden om terreur te dwarsbomen, zowel de afgelopen dagen als in de toekomst, en we zullen dat blijven doen.


In het noorden blijven we de paraatheid van alle IDF-eenheden versterken. Vandaag hebben we een verrassingsoefening uitgevoerd om de IDF-gereedheid voor verschillende scenario's in de noordelijke arena te vergroten. Deze oefening werd hier ook uitgevoerd, bij de Generale Staf, bij de Israëlische luchtmacht, bij het Noordelijk Commando, in alle afdelingen en eenheden die verband hielden met het versterken van onze paraatheid in het noorden.


Tegelijkertijd hebben IAF-straaljagers de afgelopen dagen, met de nadruk op de laatste dag, de hele staat Libanon aangevallen. We vallen Hezbollah-doelen in Libanon aan, inclusief aanzienlijke militaire middelen van de organisatie. In de afgelopen 48 uur hebben we in Libanon 16 terroristen geëlimineerd, en in de afgelopen week 30. Dit draagt ​​bij aan onze aanzienlijke inspanningen in het noorden: aanzienlijke acties, waarbij veel terroristen om het leven zijn gekomen, vooral degenen die ons grondgebied proberen te bereiken, en aanvallen worden verijdeld. , waarbij systemen worden aangevallen, met de nadruk op Zuid-Libanon en de strijdkrachten van Radwan, waardoor Hezbollah van de grens wordt verdreven. Inwoners van het noorden, ik weet dat jullie deze zeer complexe en moeilijke tijd al bijna zes maanden doormaken. Desondanks heb je opmerkelijke veerkracht getoond. We zullen Hezbollah krachtig blijven aanvallen, doorgaan met al het personeel van het Noordelijk Commando, inclusief de vele reservisten die daar zijn, we zullen met kracht blijven optreden. We zullen er alles aan doen om de veiligheidsomstandigheden te creëren waardoor de inwoners van het noorden veilig naar huis kunnen terugkeren.


Sinds het begin van de oorlog is de IDF bezig geweest met het verzamelen van forensisch en inlichtingenmateriaal dat bedoeld is om de omvang van de door Hamas gepleegde oorlogsmisdaden aan de wereld bloot te leggen. We verzamelen dit materiaal samen met de ISA en de Israëlische politie, en centraliseren een uitgebreide basis van informatie die we gebruiken om de oorlogsmisdaden van Hamas aan de wereld bekend te maken. Deze inhoud is moeilijk en pijnlijk, maar het is onze plicht om deze aan het licht te brengen en erover te praten als onderdeel van onze plicht om de gijzelaars naar huis te brengen, en als onderdeel van onze plicht om het verhaal van de burgers te vertellen, inclusief de vrouwen wier stem niet zal worden gehoord. langer gehoord worden.


Vanavond hebben we zeer moeilijke beelden vrijgegeven uit de verhoorkamer van Eenheid 504, van het verhoor van de terrorist Manar Mahmoud Muhammad Kasem, een lid van de Islamitische Jihad, een terrorist van de marine-eenheid van de Islamitische Jihad, die deelnam aan de terreur. aanval op 7 oktober. Kasem geeft in zijn eigen woorden toe hoe hij een Israëlische burger heeft verkracht tijdens de terreuraanval. Hij verkrachtte haar op brute wijze en gewelddadig en schoot vervolgens een Israëlische burger neer. We zullen de wereld vertellen over de misdaden tegen de menselijkheid die Hamas heeft begaan en hoe zij hebben gehandeld met een wreedheid vergelijkbaar met die van ISIS. We zullen doorgaan met publiceren en de wereld eraan herinneren waarom onze oorlog rechtvaardig is en tegen wie we vechten.


Dit verhoor sluit aan bij een reeks getuigenissen en bevindingen die getuigen van de wreedheden en oorlogsmisdaden van Hamas en de Islamitische Jihad. In Gaza worden nog steeds 134 gijzelaars vastgehouden; we zijn erg bezorgd over hun fysieke en mentale welzijn. We zullen doorgaan met optreden met alle middelen, operationeel en met alle middelen die de omstandigheden scheppen om ze naar huis te brengen.

329 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page