israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Pilot gestart met een door de Bar Ilan Universiteit ontwikkelde speeksel PCR-test


Ter illustratie speekseltest. Screenshot YouTube


In Israël is een pilot gestart om een ​​innovatieve op speeksel gebaseerde PCR-test te gebruiken om te controleren of personen besmet zijn met het coronavirus, zo hebben het Coronavirus National Knowledge and Information Center, het ministerie van Defensie en de Bar Ilan University donderdag bekend gemaakt.


De speekseltest is ontwikkeld door Dr. Amos Danieli van de technische faculteit van Bar Ilan University, gefinancierd en bijgestaan ​​door het ministerie van Volksgezondheid en Healthcare Israel.


Het is niet alleen eenvoudiger in het gebruik, het levert ook snellere resultaten op omdat het slechts vijfenveertig minuten duurt voordat de resultaten worden verkregen, in plaats van de vele uren die voor de huidige tests nodig zijn.


De test wordt ook als minder ingrijpend beschouwd dan de swab-test, wat vooral belangrijk is in het licht van de massale testcampagne die op de Israëlische scholen is geïntroduceerd.


In laboratoriumomstandigheden bleek de nauwkeurigheid vergelijkbaar met die van reguliere uitstrijkjes.


Bij het proefproject van twee weken krijgen deelnemers van verschillende leeftijden zowel een uitstrijkje als een speekseltest, die vervolgens worden vergeleken op basis van drie criteria: comfort, veiligheid en de validiteit van de resultaten. Na een steekproef van enkele honderden deelnemers te hebben verzameld, wordt besloten of de tests blijvend worden gebruikt.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws