top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

PLANETech World wordt het eerste wereldwijde evenement dat is gemaakt van stortafvalUBQ Materials heeft vandaag aangekondigd dat PLANETech World 2022 de eerste wereldwijde conferentie zal zijn die zijn nieuwe materiaal, UBQ™, in tijdelijke bouwconstructies zal verwerken. De wereldwijde klimaattechnologie-innovatiegemeenschap zal op 21 september 2022 in Tel Aviv bijeenkomen, wat de eerste keer is dat een handelsevenement de ecologische voetafdruk van zijn eigen constructie zal verminderen door UBQ's klimaatpositieve grondstof te gebruiken in plaats van conventioneel plastic.

UBQ Materials zet ongesorteerd huishoudelijk afval, inclusief alle organische stoffen, om in een post-consumer gerecycled thermoplast voor gebruik bij de productie van duizenden duurzame producten in verschillende industrieën.

Typische handelsevenementen maken gebruik van houten constructies, uit meerdere componenten bestaande kunststoffen, banners van bedrukte stof, die allemaal een aanzienlijke ecologische voetafdruk hebben en bijna onmogelijk efficiënt te recyclen zijn. In samenwerking met UBQ Materials en fabrikant van thermoplastische platen Palram , zullen elementen van de infrastructuur van PLANETech World worden samengesteld uit meerlaagse PVC-panelen van Palboard™, gemaakt met UBQ™.

"Persoonlijke conferenties stellen klimaattechnologische innovators beter in staat om samen te werken met wereldwijde belanghebbenden, maar de klimaatimpact van deze gebeurtenissen is rechtstreeks in strijd met de veranderingen die ze proberen te bewerkstelligen", zegt Uriel Klar, directeur van PLANETech. "Door UBQ™ in onze structuren op te nemen, creëren we een platform voor klimaattechnologiebedrijven om hun werk te laten zien, kennis te delen, nieuwe partnerschappen te smeden en implementatie te bevorderen, terwijl we trouw blijven aan het doel van lagere emissies en een gezondere planeet."

De innovatieve Palram bouwpanelen voorkomen tot 12 ton CO2eq voor elke ton UBQ™ die wordt gebruikt en zullen onmiddellijk na het evenement door de fabrikant worden ingezameld om te worden gerecycled tot nieuwe panelen. Dit product is het eerste in zijn soort en stelt PLANETech World in staat om de cyclus van afval tot productie meerdere keren te sluiten.

"Fabrikanten over de hele wereld erkennen dat duurzaamheid nu eerder regel dan uitzondering is, dus het is absoluut noodzakelijk om als eerste op de markt te komen met een circulaire oplossing", zegt Shai Michael, CEO van Palram. "PLANETech World is de eerste use case, maar we zien een ongelooflijk potentieel voor PVC-platen gemaakt met UBQ™ in verkooppunten, bewegwijzering en andere promotionele artikelen die over het algemeen voor eenmalig gebruik zijn."

"Elk product kan opnieuw worden ontworpen om een ​​grote impact op het milieu te hebben met eenvoudige materiaalvervangingen", zegt Tato Bigio, medeoprichter en mede-CEO van UBQ Materials. "Door op olie gebaseerde kunststoffen te vervangen door UBQ™ in conferentie-infrastructuren, laten we zien dat evenementen, evenals de grotere bouw- en constructie-industrie, kunnen dienen als motoren van een circulaire economie."

24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page