top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Plannen om een hotel en pretpark te bouwen in de buurt van Beersheba gaan vooruit


Illustratie van het te bouwen hotel en pretpark bij Beersheba. Foto Ministerie van Toerisme


Er zit vooruitgang in de plannen om in de buurt van Beersheba een hotel en pretpark te bouwen nu het ministerie van Toerisme investeerders heeft uitgenodigd om met voorstellen en biedingen te komen.


Het geplande amusementscentrum, ook wel het Negev-park genoemd, werd tien jaar geleden voor het eerst ontworpen met als doel een grote toeristische impuls te geven aan de zuidelijke Negev regio.


Momenteel herbergt het perceel van 700.000m2 in de buurt van Beersheba dat gereserveerd is voor het project, het grootste motorrace circuit van Israël en een centrum voor de burgerluchtvaart, dat ook extreme parachute springactiviteiten levert.


De burgemeester van Beersheba, Rubik Danilovich, zei dat de bouw van het Negev-park hotels, toeristische "dorpen", waterattracties zoals golfslagbaden, verfijnde attracties en winkels en eetgelegenheden zal omvatten, meldt The Times of Israel.


Het amusementspark zal worden gevestigd in de buurt van Beersheba en Kibbutz Hatzerim als een joint venture van de gemeente Beersheba, de Bnei Shimon Council en de Israel Land Authority, die verantwoordelijk zullen zijn voor het leveren van de openbare infrastructuur rond het park.


Er bestaan ook plannen om in de buurt een nieuwe luchthaven te bouwen om het park te positioneren als een belangrijke toeristische bestemming voor buitenlandse bezoekers. Israël hoopt tegen 2030 zo'n 10 miljoen toeristen per jaar aan te trekken en is bezig zijn toeristische aanbod uit te breiden.


Het park zal er niet zo snel zijn, de volgende stap, van plannen naar bouwen, zal volgens de betrokkenen waarschijnlijk minstens vier jaar duren. Het project heeft een budget van NIS 50 miljoen (€ 14,5 miljoen).

54 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page