top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Poging tot wapensmokkel langs de Jordaanse grens verijdeld door IDF-soldaten


Foto IDF-woordvoerderseenheid


IDF heeft zojuist vrijgegeven voor publicatie dat op 22 mei 2022 IDF-observatiesoldaten twee verdachten zagen die Israëlisch grondgebied langs de Jordaanse grens grenzend aan de Dode Zee naderden.


Na huiszoekingen in de omgeving werden twee verdachten aangehouden door veiligheidstroepen. De verdachten droegen een tas met vier pistolen, drie M-16 geweren en munitie.


De twee verdachten, Aha Rahman Abu Sabih en Majd Kachchar, zijn Israëlische burgers en inwoners van de bedoeïenendiaspora, grenzend aan Dimona. De gesmokkelde wapens waren vermoedelijk bedoeld voor terroristische activiteiten. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar een gezamenlijk onderzoek van de ISA en de Israëlische politie.


Na verhoor door de ISA werden twee extra verdachten die de smokkelpoging leidden, Muhammad Qachar en Salman Alog, aangehouden. Inlichtingen geven aan dat de twee verdachten langs de Jordaanse grens opereerden om wapens te smokkelen.


Het onderzoek met betrekking tot de verdachten is overgedragen aan het Openbaar Ministerie Zuid om aanklachten te formuleren, samen met een verzoek om de verdachten vast te houden totdat de juridische procedure is afgerond.


IDF, ISA en de Israëlische politie beschouwen de betrokkenheid van Israëlische burgers bij wapensmokkel naar Israëlisch grondgebied met grote ernst. Wapensmokkel brengt de veiligheid van Israël en zijn burgers in gevaar.

51 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page