israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Politie heeft 4 extremistische Joden opgepakt voordat ze Pesach offer op de Tempelberg uitvoerden


Een van de vier opgepakte Joden met een geit die zou worden geofferd op de Tempelberg. Screenshot Twitter.


De Israëlische politie heeft woensdag vier Joodse inwoners van Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever gearresteerd die naar verluidt van plan waren om tijdens Pesach illegaal de Tempelberg te betreden om een ​​offer te brengen en de delicate status-quo van de site te verstoren. Juist dit was de reden voor de terreurgroepen in Gaza op te roepen tot geweld morgen, vrijdag, om de Al-Aqsa moskee te verdedigen.


De extremistische groepering 'Terug naar de berg', die pleit voor de bouw van een derde joodse tempel op de plek waar ooit de twee Bijbelse tempels stonden, heeft een flyer verspreid met een geldprijs voor iedereen die erin slaagde een levend offer op de tempel te brengen Mount, en aan iedereen die gearresteerd is die dat probeert.


“Gearresteerd? NIS 400. Gearresteerd met een geit/lam? NIS 800. Is het gelukt om op te offeren? NIS 10.000', luidde het bericht van Returning to the Mount.


"De afgelopen dagen circuleren op sociale media valse publicaties over de Tempelberg en de heilige plaatsen, evenals berichten waarin extremisten worden aangemoedigd door de politie te worden gearresteerd in een poging de Tempelberg te bereiken en illegaal te handelen", aldus de politie in een verklaring.


"De Israëlische politie opereert in Jeruzalem en andere districten samen met alle veiligheidsinstanties, de klok rond, openlijk en heimelijk, tegen iedereen die de orde probeert te verstoren en in strijd handelt met de status-quo op de Tempelberg en andere heilige plaatsen in de stad."

De Returning to the Mountain beweging gaf een verklaring af als reactie op de preventieve arrestaties van de politie: "De politie gaat er prat op dat ze vrijheid van aanbidding verleent aan alle religies, maar de realiteit is beschamend."


“De politie danst op de klanken van de fluit van Hamas en arresteert op brute wijze elke Jood die eraan denkt de feestdag te vieren – het Pascha-offer. Alle inspanningen van de politie zullen tevergeefs zijn. We zullen op de vooravond van Pesach aankomen [naar de Tempelberg] om een ​​Pesachoffer te brengen."


De provocerende plannen die door Joodse activisten werden aangekondigd, werden woensdag beantwoord met bedreigingen van Hamas , die zei dat het Joden niet zou toestaan ​​om "tegen elke prijs" offers te brengen op de site, terwijl Gazaanse terreurfacties bijeenkwamen om een ​​verenigd antwoord te bespreken op de vermeende "agressies".


207 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws