top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Politie heeft organisatoren demonstratie zaterdagavond belooft 'niet te zullen optreden'In een gesprek met één van de organisatoren achter de anti-regering demonstratie, advocaat Eliad Shraga, voorzitter van The Movement for Quality Government, hebben politiecommissaris Koby Shabtai en de politiecommandant van het district Tel Aviv, Amichai Eshed gezegd niet hun toevlucht tot geweld tegen demonstranten te nemen en "met discretie" te handelen, zoals ze in het verleden hadden gedaan.


Bij het gesprek waren ook aanwezig de voormalige IDF-stafchef Moshe Ya'alon en de voormalige Mossad-chef Tamir Pardo.


Ambtenaren die de bijeenkomst bijwoonden, zeiden dat hoge politiefunctionarissen de minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir duidelijk hebben gemaakt dat zij niet de wettelijke bevoegdheid hebben om zijn richtlijn uit te voeren om het tonen van de Palestijnse vlag in het openbaar te verbieden, meldt Haaretz.


Tot op heden heeft de politie de demonstranten toegestaan ​​belangrijke wegen, waaronder de Ayalon Highway, te blokkeren en ze zijn van plan dit ook bij de komende demonstratie toe te staan.


"We kwamen hier uit bezorgdheid, gezien de uitroepen van de zogenaamde minister van Nationale Veiligheid ", zei Ya'alon tegen Haaretz. "We hoorden dat de politiechefs begrijpen dat het hun taak is om het protest toe te staan ​​als onderdeel van de normatieve regels in een democratisch land. Ze beloofden dat er geen geweld van de kant van de politie zou zijn."


Na de bijeenkomst schold minister van Nationale Veiligheid, Ben-Gvir, de politiecommissaris uit en zei dat hij verwachtte dat hij de leiders van alle kanten van het protest zou ontmoeten, ook van rechts, en niet alleen met organisatoren die met links worden geïdentificeerd.


De commissaris zei eerder op woensdag dat hij er "geen probleem mee heeft om iedereen te ontmoeten die erom heeft gevraagd, over welk onderwerp dan ook. Dit is hoe ik me in het verleden heb gedragen, dit is mijn manier."


De bijeenkomst vond plaats naar aanleiding van de opdracht van Ben Gvir om demonstraten te arresteren die wegen zouden blokkeren.63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page