top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Politie: uit camerabeelden blijkt dat vrouw,84, in Holon is vermoord door Palestijnse bouwvakker


De verdachte, Musa Tzarzur (28) uit Kalkilia. Foto Israëlische politie


Een 84-jarige vrouw is dinsdag doodgeslagen op straat in de centrale Israëlische stad Holon, in wat volgens de politie nu een terreuraanslag is. Politiecommissaris Kobi Shabtai, die de plaats delict bezocht, beschreef het incident als "een zeer ernstige terreuraanslag".


De verdachte werd door de politie geïdentificeerd als Mousa Sarsour, een 28-jarige Palestijn uit Qalqilya. De politie gaf een foto van Sarsour uit en vroeg de hulp van het publiek om hem te lokaliseren.


"Het was een verdachte wiens identiteit bij ons bekend is", vertelde politiechef Kobi Shabtai aan verslaggevers. "We zoeken momenteel dichtbij en verder weg om hem te lokaliseren."


CCTV-beelden tonen een man die bij een bouwplaats in Holon staat en plotseling een 84-jarige vrouw met een stomp voorwerp op het hoofd slaat voordat hij de plaats delict ontvlucht.


De politie ontving aanvankelijk rond 16.30 uur een melding over een aanval op een oudere vrouw in de Ha'Hashmonaim straat in de stad, en medisch personeel dat ter plaatse kwam verklaarde haar dood. Er waren tekenen van geweld op haar gezicht en naast haar lag haar tas.


De vrouw woonde in de buurt van de plaats van de aanslag en een buurvrouw die het lichaam vond en de politie belde, zei: "Toen ik haar zag, was ze al levenloos, dus ik weet niet zeker hoelang het geleden was dat ze werd geraakt. We dachten eerst dat ze was gestruikeld en op de grond was gevallen, maar nu begrijp ik dat het een aanslag was.


Ook de Shin Bet, de interne veiligheidsdienst van Israël, is nu betrokken bij het onderzoek, terwijl premier Lapid in New York over de aanslag is ingelicht.
129 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page