top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Politie zegt dat de "hoge kwaliteit' bommen in Jeruzalem geplant door een georganiseerde terreurcel"


Moment aanslag Ramot. Screenshot video


Een hoge officier zei dat de politie op jacht was naar een georganiseerde terreurcel die woensdagochtend twee "hoogwaardige" explosieven tot ontploffing bracht bij twee bushaltes bij de ingangen van Jeruzalem, waarbij er één omkwam en meer dan 20 anderen gewond raakten.


In een gesprek met verslaggevers zei het hoofd van de politieoperaties dat de "twee hoogwaardige, krachtige explosieven met een hoge mate van schade" verborgen waren achter de bushalte en in een struik.

De op afstand ontplofte apparaten waren verpakt met spijkers om zoveel mogelijk slachtoffers te maken, aldus politiefunctionarissen.


Vanwege de aard van de aanval met twee bijna identieke bommen die binnen een half uur bij twee bushaltes explodeerden, zei plaatsvervangend commissaris Sigal Bar Zvi dat de politie vermoedde dat er een georganiseerde cel achter zat, in plaats van slechts één persoon, en is ze ervan overtuigd dat ze zullen worden gepakt.


Ze voegde eraan toe dat er geen specifieke waarschuwingen waren over de aanval van woensdag, maar dat er inlichtingen waren die wezen op geplande aanvallen in het algemeen.


Ynet citeerde een beoordeling door niet nader genoemde defensiefunctionarissen die zeiden dat de terroristen het terrein goed kenden en de aanval lang van tevoren hadden gepland.


De beoordeling zei naar verluidt dat de aanvallers onafhankelijk opereerden en niet werden geleid door een handler in een grotere terreurgroep. De verantwoordelijkheid werd niet onmiddellijk opgeëist, maar de terreurgroepen Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad juichten de aanslagen toe.


Volgens het Ynet bericht brachten de terroristen brachten de eerste bom op afstand tot ontploffing nadat ze zich ervan hadden overtuigd dat er mensen naast stonden, en deden vervolgens hetzelfde met het tweede apparaat.

135 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page