israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Politieagent in de nek gestoken bij Damascus Gate, gewapende Palestijn illegaal in nederzetting


Screenshot Twitter


Twee terreuraanvallen op zondagavond. Bij Damascuspoort in Jeruzalem werd een politieagent in de nek gestoken, terwijl op hetzelfde moment een met een mes gewapende Palestijn de nederzetting Tekoa was binnengedrongen.

De aanvaller was een Palestijn van de Westelijke Jordaanoever die illegaal in Israël verbleef en voor verhoor werd meegenomen naar een politiehokje dat uitkijkt over de ingang van de Oude Stad, nadat agenten hem verdacht vonden, aldus de politiewoordvoerder.


De aanvaller trok vervolgens een mes en stak de agent in de nek, zeiden medici.


Andere agenten ter plaatse schoten de man neer, aldus de politie. De agent werd toestand voor verdere medische behandeling naar het Hadassah ziekenhuis in Ein Karem gebracht, zijn toestand is stabiel.


De messen die de terrorist bij zich had. Foto via Israëlische politie


De vermeende aanvaller was volgens Palestijnse bronnen de 20-jarige Nadheer Marzouq, uit de stad Abwein op de Westelijke Jordaanoever, ten noorden van Ramallah.


In een afzonderlijk incident probeerde een Palestijnse man gewapend met een mes de Joodse nederzetting Tekoa te infiltreren en werd doodgeschoten door een veiligheidsteam van de nederzetting.


Volgens een militaire functionaris arriveerde de Palestijn bij de eerste rij huizen en werd hij bij de ingang van een van de huizen neergeschoten. Een tweede verdachte sloeg op de vlucht, melden buurtbewoners. Er wordt in de omgeving gezocht.


De verdachte werd neergeschoten door een beveiligingsbeambte bij de ingang van zijn huis, vlakbij de omheining van de gemeenschap.


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws