top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Benjamin Netanyahu aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering 'ijzeren vuist'


Foto Haim Zach / GPO


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Benjamin Netanyahu aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering van vanmorgen.

"Ik kom net uit de ziekenhuizen Shaare Zedek en Hadassah-Mt. Scopus, waar ik de gewonden van de twee terroristische aanslagen in Jeruzalem heb bezocht. We wensen hen allemaal een spoedig en volledig herstel en staan ​​achter de medische teams die hen behandelen met grenzeloze inzet.


Gisteravond keurde het Veiligheidskabinet een reeks stappen goed in de strijd tegen het terrorisme. Aan de ene kant zullen we de inzet en activiteit van de veiligheidstroepen opvoeren, aan de andere kant zullen we een prijs vragen aan degenen die terroristische aanslagen plegen en hun aanhangers. Vanmorgen hebben we het huis verzegeld van de terrorist die de laakbare aanslag in Jeruzalem heeft gepleegd; zijn huis zal worden gesloopt. We hebben besloten om de nationale verzekeringsrechten in te trekken van gezinnen die terrorisme steunen.


Vandaag zal de regering twee aanvullende stappen bespreken: het intrekken van Israëlische identiteitskaarten en het verblijfsrecht van families van terroristen die terrorisme steunen. We zullen ook de afgifte van wapenvergunningen aan duizenden Israëlische burgers, inclusief die van de reddingsdiensten, uitbreiden en bespoedigen.


Zo heeft ZAKA 3.000 mobiele vrijwilligers door het hele land. Slechts een klein percentage van hen is gewapend. Stel je voor dat zij en anderen gewapend waren. Dit zou natuurlijk het reactievermogen aanzienlijk vergroten, want zoals we keer op keer hebben gezien, ook gisteren in de Stad van David, redden heldhaftige, gewapende en getrainde burgers levens.


Ook zullen we binnenkort een besluit nemen over stappen om de nederzettingen in Judea en Samaria te versterken, om de terroristen die ons uit ons land willen verdrijven, duidelijk te maken dat we hier zijn om te blijven. Ik heb ook de directeur van de Nationale Veiligheidsraad opdracht gegeven om aanvullende stappen te evalueren die op tafel kwamen voor het Veiligheidskabinet en die later aan het publiek zullen worden gepresenteerd.


Hoewel we niet op zoek zijn naar escalatie, zijn we voorbereid op elke mogelijkheid. Ons antwoord op terrorisme is een ijzeren vuist en een krachtig, snel en nauwkeurig antwoord.


Ik zou nogmaals mijn complimenten willen geven aan de politieagenten die de terrorist in Neve Yaakov probeerden aan te vallen en die uitschakelden. Ik wil luitenant N van de IDF Parachutistenbrigade prijzen, die met verlof in de stad David was en die samen met zijn vader vindingrijkheid en heldhaftigheid toonde bij het aangrijpen en neutraliseren van de terrorist. Ik zou alle veiligheidstroepen willen prijzen, die dag en nacht in actie zijn in de strijd tegen het terrorisme.


De terroristen proberen ons zonder onderscheid af te slachten; daarom moeten we ons allemaal als één verenigen in de meedogenloze strijd tegen hen. We zullen ze verslaan."

105 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page