top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Benjamin Netanyahu en ISA-directeur Ronen Bar bezochten de ISA Samaria-divisie


Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en Israeli Security Agency (ISA) directeur Ronen Bar hebben dinsdag een bezoek gebracht aan de ISA Samaria-divisie.

De minister-president had een ontmoeting met het ISA-commandoforum en ontving een uitgebreide inlichtingen- en operationele briefing over ISA-operaties in alle sectoren, met de nadruk op agressieve terrorismebestrijdingsoperaties in het Samaria-district. De premier bedankte hen voor hun belangrijke werk voor de veiligheid van het volk van Israël.

Premier Netanyahu verklaarde ook dat de ISA, IDF en de veiligheidstroepen overal zouden blijven opereren waar terroristische aanslagen vandaan komen en voegde eraan toe: "We zullen moorddadig terrorisme met ijzeren vuist bestrijden. We zullen weten hoe we ze overal en altijd kunnen vinden."

De premier en ISA-directeur Bar bezochten vervolgens Menashe Brigade Outpost 105 met uitzicht op de sector Judea en Samaria, waar ze werden geïnformeerd over het scheidingshek.

Premier Netanyahu, aan het einde van het bezoek: "Ik rond nu een bezoek aan een ISA-basis af. Ik was diep onder de indruk van de technologie, het personeel, de methoden en vooral van de operaties die honderden terroristische aanslagen verijdelen en de levens redden van vele burgers van de staat Israël. Ik waarderen dit enorm.

Ik zou nog iets anders willen toevoegen. Israël heeft zijn inspanningen om Avera Mengistu en onze andere gevangenen en MIA's terug te halen niet gestaakt. Gisteren kregen we een extra bevestiging van wat we al die tijd wisten: dat Avera leeft. Hij is een jonge man, niet in de beste gezondheid, en Hamas is volledig verantwoordelijk voor zijn lot."

Aan het bezoek namen ook de stafchef van de premier, Tzachi Braverman, de militaire secretaris van de premier, maj.-gen. Avi Gil en Tzachi Hanegbi, directeur van de Nationale Veiligheidsraad.

41 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page