israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Benjamin Netanyahu hield videoconferentie met AIPAC-leiders en activisten


Foto Koby Gideon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu verscheen maandag vanuit zijn Knesset kantoor via videoconferentie voor AIPAC-leiders en activisten en bedankte hen voor hun steun aan de staat Israël en het versterken van de banden met de VS.

De premier had ook een open gesprek met AIPAC-president Betsy Korn, waarin hij Iran besprak en de cirkel van vrede en de betrekkingen tussen de VS en Israël uitbreidde.

Met betrekking tot Iran zei premier Netanyahu dat mensen de interne onderdrukking van het volk door het regime zien, evenals de executies van degenen die demonstreren voor vrijheid. De premier zei: "Dus nu, dankzij de dappere mannen en vrouwen van Iran, ziet de hele wereld waar we het over hebben gehad, dat dit een verschrikkelijk, repressief, terroristisch regime is." Hij voegde eraan toe: “Het is tijd om de banden tussen Israël en de Verenigde Staten – en anderen – te sluiten. En ik kijk ernaar uit om deze kwestie met president Biden en zijn team te bespreken. Ik denk dat er vandaag meer overeenstemming is geweest dan ooit tevoren".

Premier Netanyahu merkte op dat hij werkt aan het uitbreiden van de cirkel van vrede en legde uit dat hij optimistisch is omdat de Arabische leiders hun mening over Israël hebben veranderd en ons nu als partners zien, niet als vijanden.

87 weergaven1 opmerking
bottom of page
israelnieuws