top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Benjamin Netanyahu ontmoet de Amerikaanse senator Lindsey Graham


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft maandag op het kantoor van de premier in Jeruzalem een ontmoeting gehad met de Amerikaanse senator (R-SC) Lindsey Graham.


Ze ontmoetten eerst samen met minister van Strategische Zaken Ron Dermer en hielden vervolgens een uitgebreide vergadering waarin de militaire secretaris van de premier, majoor-generaal. Avi Gil en Avivit Bar-Ilan, adjunct-directeur buitenlands beleid van de Nationale Veiligheidsraad, namen ook deel.

Senator Graham: "Ik heb Saoedi-Arabië verteld dat ik onze relatie wil upgraden. We moeten het doen op een manier die geruststellend zou zijn voor onze vrienden in Israël. Ik wil president Biden helpen. Ik vertelde de kroonprins dat de beste tijd om onze relatie te upgraden nu is, dat president Biden erg geïnteresseerd is in het normaliseren van de relaties met Saoedi-Arabië en op zijn beurt Saoedi-Arabië dat de enige echte Joodse staat erkent. Voor zover ik kan helpen om dat mogelijk te maken, zal ik het doen.

Ik geloof dat de Republikeinse Partij, in het algemeen, graag met president Biden zou samenwerken om de relatie tussen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië te veranderen, wat uiteindelijk zou kunnen resulteren in de erkenning van Israël door de Saoedische regering. Daarom ben ik hier. Het zal veel moeite kosten, maar het is het proberen waard."

Premier Netanyahu: "We willen normalisatie en vrede met Saoedi-Arabië. Wij zien dat misschien als een grote stap in de richting van het beëindigen van het Arabisch-Israëlische conflict. Deze overeenkomst kan monumentale gevolgen hebben, historische gevolgen voor zowel Israël, voor Saoedi-Arabië, voor de regio en voor de wereld.

We verwelkomen uiteraard de Amerikaanse deelname van president Biden, door steun van beide kanten van het gangpad in het Congres."

64 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page