top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Benjamin Netanyahu ontmoet de Britse premier Rishi Sunak in Downing Street 10 in Londen


Foto Avi Ohayon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdag in Downing Street 10 in Londen een ontmoeting gehad met de Britse premier Rishi Sunak. Het bezoek werd overschaduwd door de binnenlandse problemen van de Israëlische leider.


Netanyahu's konvooi werd begroet door enkele honderden Israëlische en Joodse demonstranten die scandeerden tegen de premier en de controversiële gerechtelijke revisie van zijn regering.

De twee leiders bespraken de Iraanse nucleaire kwestie. Premier Netanyahu bedankte premier Sunak voor het vastberaden standpunt van zijn land in deze kwestie en zei dat de grootmachten de druk en de afschrikking op Iran moeten opvoeren.

Ze bespraken ook de verdieping van de strategische samenwerking op het gebied van veiligheid, inlichtingen en economische aangelegenheden. Daartoe kwamen ze overeen een strategische dialoog tot stand te brengen onder leiding van hun nationale veiligheidsadviseurs.

De twee leiders verwelkomden de vooruitgang in de richting van een bilaterale vrijhandelsovereenkomst.

Premier Netanyahu nodigde premier Sunak uit voor een officieel bezoek aan Israël.

Van Israëlische zijde namen aan de bijeenkomst deel aan de Nationale Veiligheidsadviseur en de Directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de stafchef van de premier, de directeur-generaal van het kabinet van de premier, de militaire adviseur van de premier en de Israëlische ambassadeur in het VK. Aan Britse zijde namen de nationale veiligheidsadviseur, de diplomatieke adviseur, de diplomatieke en militaire adviseur en de Britse ambassadeur in Israël deel.

De Nationale Veiligheidsadviseur en de Directeur van de Nationale Veiligheidsraad, en de Militaire Secretaris van de Eerste Minister houden momenteel een extra vergadering met hun tegenhangers.

95 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page