top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Benjamin Netanyahu tegen nieuwe IDF-rekruten: "Ik vertrouw op u"

Premier Netanyahu met de kleinzoon van Miriam Peretz, wiens vader en oom sneuvelden ter verdediging van de staat en vandaag sluit hij zich aan bij de Golani Brigade. Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had vandaag (dinsdag 16 april 2024) in het IDF-inductiecentrum in Tel Hashomer een ontmoeting met IDF-rekruten die gepland waren voor gevechtsposities van de Golani Brigade en Givati ​​Brigade.

 

De premier ontmoette de rekruten toen ze hun uitrusting ontvingen, voordat ze hun uniform aantrokken. Vervolgens sprak hij met hen en beantwoordde hun vragen.

 

Premier Netanyahu aan de rekruten [vertaald uit het Hebreeuws] :

 

"Ik heb met sommigen van jullie gesproken. Ik heb de fysieke en mentale paraatheid gezien. Jullie hebben vandaag een grote verdienste: jullie sluiten je aan bij de IDF, de prachtige gevechtsposities, om een ​​meedogenloze vijand af te weren, de monsters die ons hebben aangevallen. Dat zijn wij." sla ze zonder genade terug en we zullen ze verslaan.

 

Wil je winnen? Ben je bereid om te vechten? Dat is precies wat nodig is. Goede vrienden zijn gevallen in deze campagne. Ze vielen zodat wij deze overwinning konden behalen. Er zijn drie doelstellingen: Eén – het elimineren van Hamas. Twee – om de gijzelaars terug te brengen. En ten derde: ervoor zorgen dat Hamas nooit meer een bedreiging voor Israël vormt.

 

Dit maakt deel uit van een grotere campagne, je ziet dit. Iran staat achter Hamas, achter Hezbollah en achter anderen, maar we zijn vastbesloten om daar te winnen en onszelf in alle sectoren te verdedigen.

 

Het belangrijkste is de geest. Het is de bereidheid die ik in uw ogen zie, in onze commandanten, in ons leger, in onze mensen, en ik vertrouw op u. Ik vertrouw op je en ik sta achter je. Ik weet nog dat ik hier een paar jaar geleden was. Het is dezelfde geest die voor ons en na ons voortduurt, die bij jullie voortduurt, en met de hulp van God zullen we samen winnen. Dit is het belangrijkste dat je je zult herinneren. Je vrienden, van wie je sommigen zojuist hebt ontmoet, dit is 'samen', en daarmee zullen we winnen. Let dan op elkaar en let op het land; samen zullen we winnen."

 

Premier Netanyahu had ook een ontmoeting met eenzame soldaten, nieuwe oliem die speciaal naar Israël kwamen om dienst te nemen, afgestudeerden van pre-militaire academies, een rekruut uit een nabestaandenfamilie en rekruten die getroffen zijn door de oorlog.

 

Premier Netanyahu na de bijeenkomst [vertaald uit het Hebreeuws] :

 

“Er zijn hier verbazingwekkende verhalen, vastberadenheid en toewijding aan het volk Israël en de staat Israël. Dit is zeer ontroerend. Ik ben ontroerd om hier te zijn met de kleinzoon van Miriam Peretz, wiens vader en oom sneuvelden ter verdediging van de staat en vandaag sluit hij zich aan bij de Golani Brigade. Er is geen sterkere uitdrukking dan wat ik van jullie heb gehoord, en wat ik hier zie onder de andere jonge mensen, deze helden, over onze bereidheid om onszelf te verdedigen, alleen en met de hulp van de strijdkrachten. bijzondere geest van het volk Israël. Dit is wat we hier zien."

 

Aan het bezoek namen ook de stafchef van de premier, zijn militaire secretaris, het hoofd van het IDF-personeelsdirectoraat en nog meer hoge IDF-officieren deel.

238 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page