top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Benjamin Netanyahu tegen Sky Rider Unit Soldiers over de discussie in de VN-Veiligheidsraad: "Geen enkele druk kan ons tegenhouden."

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu bezocht vandaag de Zikim-basis de IDF Sky Rider Unit, waar hij door de commandant van de eenheid werd geïnformeerd over haar unieke capaciteiten en prestaties tijdens de gevechten.


Hij bekeek ook een tentoonstelling van de verschillende hulpmiddelen en mogelijkheden van de eenheid, waaronder het besturingssysteem, de communicatie en UAV's, en premier Netanyahu bestuurde een UAV en gebruikte deze om het luchtruim boven Gaza te monitoren.

De premier sprak met de reservisten en dienstplichtige soldaten en hoorde van hen over hun activiteiten tot nu toe, evenals hun bereidheid om door te vechten.

Premier Netanyahu aan de soldaten [vertaald uit het Hebreeuws]:

“Er is aanzienlijke druk op Israël in binnen- en buitenland om de oorlog te stoppen voordat we al zijn doelen hebben bereikt, inclusief een deal tegen elke prijs om de gijzelaars te bevrijden. We willen heel graag een nieuwe vrijlating bewerkstelligen en we zijn bereid ver te gaan, maar wij zijn niet bereid enige prijs te betalen, zeker niet de misleidende prijzen die Hamas van ons eist, met als betekenis de nederlaag van de staat Israël.

Wij zijn vastbesloten de oorlog voort te zetten totdat we al zijn doelstellingen hebben bereikt: Hamas elimineren, alle gijzelaars vrijlaten en ervoor zorgen dat Gaza nooit meer een bedreiging voor Israël vormt. Er is geen enkele druk die dit kan veranderen."

De premier werd vergezeld door zijn stafchef, Tzahi Braverman, en zijn militaire secretaris, generaal-majoor. Avi Gil.

230 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page