top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Benjamin Netanyahu tijdens een condoleancebezoek: "We zullen niet toegeven totdat we de totale overwinning op onze vijanden hebben behaald."

Foto Haim Zach


De vader, Rahamim Baleta: "Ons volk is sterk en onze weg naar de overwinning is het wegvagen van Hamas. We hebben een jongen verloren – maar niet tevergeefs."

 

Premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara hebben vandaag (dinsdag 27 februari 2024) in Shavei Shomron een condoleancebezoek gebracht aan de familie Baleta, wier zoon Neria afgelopen zaterdag in de zuidelijke Gazastrook is gevallen.

 

De premier en zijn vrouw hoorden over Neria's persoonlijkheid van zijn ouders en broers en zussen, en hoe hij vastbesloten was bij te dragen aan het land. Premier Netanyahu vertelde de familieleden dat hun verlies aanzienlijk was en dat het volk van Israël hen omhelst en achter hen staat. Sara Netanyahu zei dat het uit hun korte bezoek mogelijk was om te begrijpen dat Neria een uitzonderlijke jongeman was.

 

Premier Netanyahu zei [vertaald uit het Hebreeuws]: “Ik wil u steunen, wetende dat we niet zullen toegeven totdat we de totale overwinning op onze vijanden hebben behaald. Dit is een principe voor ons voortbestaan; dit is waar Neria voor viel en dit dat is wat er zal gebeuren."

 

Neria's vader, Rahamim Baleta, een medewerker bij de Office Conversion Authority van de premier, zei tegen de premier [vertaald uit het Hebreeuws]: “Ons volk is sterk en onze weg naar de overwinning is het wegvagen van Hamas. We hebben een jongen verloren – maar niet tevergeefs. ."

 

De familieleden vroegen premier Netanyahu om Neria te herdenken bij de wederopbouw van het land. De premier antwoordde dat een van de wijken die in Shavei Shomron worden ontwikkeld naar Neria moet worden vernoemd.

 

De premier en zijn vrouw werden vergezeld door de voorzitter van de regionale raad van Samaria, Yossi Dagan, de stafchef van de premier, Tzahi Braverman, en zijn militaire secretaris, generaal-majoor. Avi Gil.

 

211 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page