top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Benjamin Netanyahu woont IDF 'Firm Hand'-oefening bij


Foto Koby Gideon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu bezocht woensdagavond voor het eerst het operationele hoofdkwartier van de IDF in de Kirya in Tel Aviv, tijdens de 'Firm Hand'-oefening, vergezeld van minister van Defensie Yoav Gallant, IDF-chef - Staf Lt.-Gen. Herzi Halevi, stafchef van de premier, Tzachi Braverman, en militair secretaris van de premier, generaal-majoor. Avi Gil.

Premier Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws] :

"We werken de klok rond om de veiligheidssuperioriteit van de staat Israël te waarborgen. In deze oefening, die een zeer grootschalige aanval simuleert, heeft de IDF – inclusief de luchtmacht – opnieuw aangetoond dat haar capaciteiten onbeperkt zijn."

Premier Netanyahu hield eerst een forum op oefenniveau met deelname van de minister van Defensie, de stafchef van de IDF en leden van het IDF General Staff Forum, waarin ze de verschillende oefenscenario's werden gepresenteerd die op verschillende gebieden werden getest . Ze kregen ook tegelijkertijd beoordelingen en de paraatheid van IDF-gevechtseenheden van alle korpsen in verschillende gebieden te zien.

Foto Koby Gideon / GPO


In het tweede deel van de oefening, waaraan luchtmachtcommandant Maj.-Gen. Tomer Bar, premier Netanyahu, minister van Defensie Gallant en stafchef van de IDF, luitenant-generaal. Halevi observeerde een operationeel model van luchtmachtaanvallen in uitzonderlijke omstandigheden als zowel onderdeel van de oefening als onderdeel van het meerjarenplan en de aanpassing van de IDF om toekomstige dreigingen het hoofd te bieden.
50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page