israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Bennett aan begin kabinetsvergadering: "geen beperkingen voor de veiligheidsdiensten"


Foto via GPO


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Naftali Bennett aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering van vandaag:


"Dit is een moeilijke dag, de dag waarop de drie mensen die zijn vermoord bij de terroristische aanslag in Tel Aviv tot rust worden gebracht.


Eytam Magini en Tomer Morad, de goede vrienden, vol leven, allebei briljante studenten, beiden bedoeld om een ​​nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen na jaren single te zijn geweest in Tel Aviv en om hun relatie met de partners waar ze zo veel van hielden officieel te maken. Beiden waren prima, succesvolle mensen die hun hele leven nog voor zich hadden.


Ook Barak Lufan wordt tot rust gebracht; hij was een echtgenoot en geweldige vader van drie kinderen, een uitstekende atleet, een van de leiders op het gebied van kajakken in Israël, die ons eer bezorgde in wereldwijde competities. Het hart breekt.


Namens alle ministers hier, namens alle burgers van Israël, wil ik mijn oprechte deelneming betuigen aan de families. Ons hart klopt met je mee.


Gisteravond bezocht ik vier van de gewonden in het ziekenhuis van Ichilov en hun boodschap was zeer gelijkaardig: we zijn sterk. Doe wat nodig is om te winnen.


De staat Israël zal inderdaad al het nodige doen om dit terrorisme te overwinnen. We zullen afrekenen met iedereen die direct of indirect aan de aanslagen was gelinkt.


Zoals u weet, slaagden onze troepen erin de terrorist van de Dizengoff Street-aanval binnen een paar uur te bereiken en hem te elimineren. Gisteren en vandaag hebben we geopereerd in Jenin, vanwaar de terrorist die de moord in Tel Aviv heeft gepleegd is vertrokken. De afgelopen nacht waren we in actie in Ya'bad, het huis van de terrorist van de moord in Bnei Brak. We gaan door met het arresteren van degenen die betrokken zijn geweest bij terrorisme en slaan naar de terroristen.


Tegelijkertijd zijn we ook actief in verschillende vijandelijke sectoren, zowel dichtbij als veraf, dag en nacht, om de wortels van het terrorisme aan te pakken. We zullen op elk moment overal komen wat nodig is om deze terroristische operaties uit te roeien.


De staat Israël is in de aanval gegaan. Tijdens Shabbat hielden we situatieanalyses. IDF, ISA en de Israëlische politie werken de klok rond om de veiligheid te herstellen en deze golf van terrorisme te stoppen.


Ik herhaal: er zijn geen beperkingen voor de IDF, ISA en andere veiligheidstroepen in de oorlog tegen het terrorisme.


We leggen speciale nadruk op de 'naadzone'. Het is geen geheim dat er al jaren volledig door de gaten van het grenshek gereden wordt. Op korte termijn versterken we de eenheden bij de doorbraak plaatsen. Tegelijkertijd zal minister van Defensie Benny Gantz het Veiligheidskabinet een alomvattend plan voorleggen om het probleem grondig aan te pakken, evenals het probleem van de Palestijnen die illegaal in Israël zijn.


Ik zou tegen U willen zeggen, burgers van Israël: het zijn moeilijke dagen, maar we hebben ervaring met zulke moeilijke dagen en we weten hoe we ze moeten winnen. Politieke meningsverschillen zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn.


In tegenstelling tot onze vijanden zijn wij een democratie. Het is de bron van onze kracht; het is echter niet wat ons ervan weerhoudt om ons allemaal samen te voegen en een muur te zijn tegen het terrorisme en de haat jegens ons. Dit is onze plicht en we zullen winnen.


Palestijnen de afgelopen nacht het graf van Jozef vernield. Tientallen Palestijnse relschoppers hebben in een razernij van vernietiging gewoon een heilige plaats voor ons, de Joden, vernield. Ze verbrijzelden de grafsteen boven het graf en staken de kamers in het complex in brand; Ik heb de schokkende beelden gezien.


We zullen een dergelijke aanval op een voor ons heilige plaats, op de vooravond van Pesach, niet tolereren en de relschoppers bereiken. Natuurlijk zullen we zorgen voor de wederopbouw van wat is vernietigd, zoals we altijd doen."48 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws