israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett bezoekt de training van het basketbalteam van Hapoel Jerusalem


Premier Bennett en minister van Sport "Chili" Tropper, met het team van Hapoel Jerusalem, Foto Haim Zach (GPO)


Premier Naftali Bennett bezocht samen met minister van Cultuur en Sport, Yehiel Tropper, teameigenaar Eyal Chomsky, algemeen directeur Guy Harel, hoofdcoach Oren Amiel en sportmanager Yotam Halperin, een basketbalteamtraining van Hapoel Jerusalem in de Payis Arena in Jeruzalem.


Premier Bennett benadrukte zijn wens om de sportwereld open te houden tijdens de bestrijding van het coronavirus. De spelers en staf bedankten hem en minister Tropper voor het verantwoordelijke en attente management.


"Ik ben blij dat we hier vanmorgen zijn gekomen, samen met mijn vriend, minister van Cultuur en Sport 'Chili' Tropper. Anthony Bennett is ook hier, dus ik benadruk dat ik deel uitmaakt van de familie", zei Bennett.


"Het maakt iemand blij om te zien dat het leven weer op de rails staat", vervolgde Bennett. "Gisteren hadden jullie een geslaagde wedstrijd met een overwinning en veel fans"op de tribune", aldus Bennett.


"Vanaf het begin was ons doel: leven naast het coronavirus en niet elke dag het land op slot doen, wat het gemakkelijkst is, maar ook het schadelijkst zou zijn. Op dit moment neemt de morbiditeit af. Het kan zijn dat we vooroplopen in deze strijd tegen de Delta-stam, maar de campagne is nog niet voorbij", ging Bennett verder.


"We zullen alles doen voor de sportwereld zodat we ook in de toekomst kunnen sporten, tijdens de nieuwe virusgolven die er mogelijk nog aan komen. We vinden de meest creatieve oplossingen, want sporten is een plezier in het leven; het is gezondheid en het is geestelijke gezondheid. Sport is ook werkgelegenheid en een economische bron voor veel mensen en dit is niet minder belangrijk dan de behandeling van het coronavirus zelf', aldus Bennett.


Ik wil jullie allemaal succes wensen. Omdat 'Chili' en ik hierheen zijn gekomen, is onze verwachting dat u Europees kampioen wordt. Dat is de verwachting. We rekenen op jullie."


Premier Bennett krijgt een Hapoel Jerusalem shirt met zijn naam erop overhandigd. Foto Haim Zach (GPO)


Minister van Cultuur en Sport Yehiel Tropper, zei: "Ik dank de premier voor de steun en voor zijn keuze om de sport open te laten. Dit is economisch juist voor duizenden mensen wiens levensonderhoud in de sector is en het is waar wat betreft waarden, voor de honderdduizenden fans die kunnen genieten van de spanning bij de wedstrijden. Dankzij het besluit van de regering om de sport open te houden, kunnen we samen met jullie het seizoen met veel enthousiasme openen, terwijl de gezondheid van de fans wordt gewaarborgd."

25 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws