israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett bij start kabinetsvergadering: 'dit is de beste regering die het land heeft gehad'


Foto via GPO


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Naftali Bennett aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering, op zondag, waar tevens werd stilgestaan bij het 1-jarig bestaan van de coalitie die slechts weinigen een schijn van kans gaven.


"Vandaag markeren we een jaar sinds de oprichting van de nationale reddingsregering. Het lijkt mij dat iedereen die eerlijk is tegen zichzelf zal toegeven dat dit de beste regering is die het land heeft gehad, die berust op een van de moeilijkste coalities die de Knesset heeft gekend.


Deze regering trok het land van verlamming naar groei, van zwakte naar afschrikking, van chaos naar normaliteit. Deze regering is niet te stoppen en moet blijven vechten voor het Israëlische publiek. Deze regering heeft in een jaar gedaan wat andere regeringen in tien jaar niet hebben gedaan.


Vrienden, we hebben een economische ineenstorting geërfd en hebben geleid tot 8,1% groei, de hoogste in de geavanceerde wereld. We hebben enorme werkloosheid geërfd en hebben de massa's werklozen weer in hun levensonderhoud voorzien en een record werkgelegenheid gegeven.


We hebben een zuidelijk vuur geërfd van Hamas-raketten en brandgevaarlijke ballonnen. Wij - wij allemaal - hebben de kinderen van Sderot en het zuiden het rustigste jaar van hun leven gegeven. We erfden koffers met dollars die bij Hamas werden afgeleverd - we stopten onmiddellijk met deze verachtelijke praktijk.


We erfden de criminele verwaarlozing van geweld in de Arabische sector. We hebben het aantal moorden en schietincidenten met 40% verminderd; we hebben levens gered.


We erfden vorig jaar een paniekerige capitulatie op de vlaggenparade. Dit jaar hebben we de parade zonder aarzelen goedgekeurd - omdat dit de soevereiniteit van Israël is. We hebben de geest van de natie opnieuw opgewekt en, ja, de afschrikking. We hebben een enorm tekort geërfd dat de toekomst van onze kinderen bedreigde en we hebben het teruggebracht tot nul.


We hebben hopeloosheid en wanhoop geërfd ten opzichte van Iran. We hebben een historische verandering teweeggebracht in de strijd ertegen.


We erfden volledige verlamming in de openbare dienst. We kwamen tot hernieuwde actie voor burgers.


Na een jaar heilsregering kunnen we verklaren: Samen zijn we erin geslaagd!


Ik geef toe dat dit niet de regering is waar de meesten van ons aanvankelijk op hadden gehoopt. Maar tegen het alternatief van aanhoudend gekibbel en chaos - hebben we laten zien dat er kracht zit in samenwerken. We hebben bewezen dat mensen met verschillende opvattingen, soms zelfs tegengestelde opvattingen, in staat zijn om namens het land samen te werken. Alle prestaties die ik heb opgesomd, hebben we allemaal samengebracht.


Eerst en vooral wil ik mijn vriend en collega, minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, bedanken, van wie het mogelijk is een les in karakter te leren. Aan alle partijleiders: minister van Justitie Gideon Saar, minister van Defensie Benny Gantz, minister van Financiën Avigdor Liberman, minister van Transport Merav Michaeli, minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz en Ra'am-voorzitter MK Mansour Abbas, we zijn van een cultuur van 'ik' naar een van 'wij'.


Ik weet dat er mensen zijn die ons bespotten omdat we blijven vechten voor het bestaan ​​van de regering ondanks alle valkuilen en de klappen die we hebben geleden, maar vechten voor je land is niet belachelijk, het is verheven! Inderdaad, ik heb liever dat we bij de vechters zijn en niet bij de spotters.


We geven ons land niet op. We geven de mogelijkheid van samenwerking tussen mensen met verschillende opvattingen, die in dezelfde mate van dit land houden, niet op.


We zijn niet in wanhoop en we zijn niet gebroken, we zijn gewoon niet gebroken. We hebben niet de luxe om te breken omdat we geen ander land hebben


Ik feliciteer jullie allemaal met de eerste verjaardag van de regering."54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws