top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett bij start kabinetsvergadering "nieuwe Iran deal zal gevaar slechts vergroten"


Premier Bennett. Foto GPO


Duidelijker kon premier Bennett het bij de aanvang van de wekelijkse kabinetsvergadering niet zeggen; "de nieuwe Iran deal onder de voorwaarden die nu aan ons bekend zijn zullen het gevaar van Iran alleen vergroten"


"De grootste dreiging tegen de staat Israël is Iran. Als regering zijn wij verantwoordelijk voor de aanpak van het Iraanse nucleaire programma en natuurlijk volgen we de onderhandelingen in Wenen op de voet.


Ons standpunt is bekend en duidelijk: een akkoord – volgens de nu bekend zijnde voorwaarden – zal het vermogen om het nucleaire programma aan te pakken schaden. Wie denkt dat een akkoord de stabiliteit zal vergroten, heeft het mis. Het zal de verrijking van uranium tijdelijk vertragen, maar wij allemaal in de regio zullen er een zware, onevenredige prijs voor betalen.


De afgelopen weken, juist tijdens de onderhandelingen, voert Iran zijn agressie op en gebruikt het herhaaldelijk terrorisme in de regio, zoals u allemaal heeft gezien. Zo voer je onderhandelingen, dit is typisch Teheran-stijl.


We dichten momenteel hiaten en bouwen Israëls militaire kracht op voor de komende jaren en zelfs komende decennia. Israël behoudt in ieder geval de vrijheid van handelen, met of zonder akkoord.


Elke belegger met kennis van zaken weet dat investeren in het Iraanse regime, in de Iraanse economie, zowel op lange als op middellange termijn een onverstandige investering is."

76 weergaven0 opmerkingen
bottom of page