top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett :"dindag passeren we grens van 1 miljoen voor 3e maal gevaccineerden"


Premier bennett tijdens zijn bezoek aan Sourasky Medical Center in tel Aviv. Foto Kobi Gideon (GPO)


Premier Bennett heeft op maandag een bezoek gebracht aan het Sourasky Medical Center (Ichilov ziekenhuis) in Tel Aviv waar hij door de medische staf op de hoogte werd gebracht mbt tot het COVIDS-19 virus en de patiënten die vanwege het virus in het ziekenhuis zijn opgenomen.


Premier Bennett bedankte, namensde Israëlische bevolking, het personeel van het medisch centrum en in het bijzonder het personeel van de COVID afdeling voor hun toegewijde en professionele werk de klok rond voor de volksgezondheid.


Zoals te doen gebruikelijk gaf de premier daarna een toespraak waarin hij zei dat "de golf van de Deltavariant momenteel de hele wereld overspoelt, inclusief de staat Israël. De staat Israël zal de komende weken met een recordaantal ziektes te maken krijgen; daarom was het belangrijk voor mij om hierheen te komen, naar het Ichilov ziekenhuis, naar de afdeling interne geneeskunde en coronavirusafdelingen, om de eerstelijnswerkers, het personeel van de interne geneeskunde en de coronaafdelingen in Israël een steuntje in de rug te geven".


"We rekenen op u, we geloven in u en we gaan samen deze strijd aan", aldus Bennett die eraan toevoegde dat op Israaël op dinsdag de drempel zal overschrijden van een miljoen mensen die met de derde dosis zijn ingeënt.


"Vandaag openen we tien centra door het hele land waar mensen 24/7 kunnen worden gevaccineerd", aldus Bennett. "We stellen ze ter beschikking van de burgers van Israël, de enigen ter wereld die voor de derde keer kunnen worden ingeënt".


"Vanaf hier roep ik alle Israëlische burgers ouder dan 50 op: laat je vandaag nog vaccineren. Niet voor de derde keer ingeënt worden brengt je leven in gevaar. Ga naar de inentingscentra van alle HMO's, ook zonder afspraak, en ze zullen je ontvangen. Ga nu".


"We kunnen de pandemie van het coronavirus verslaan met twee hoofdinstrumenten: maskers – ze werken, en de vaccins. Laat je daarom vaccineren, ook zonder afspraak, en draag overal mondkapjes".


"Wie zich laat vaccineren, redt weer een bedrijf. Wie zich laat vaccineren, bespaart een ander kind van thuiszitten. Wie zich laat vaccineren, beschermt de gezondheid en de economische toekomst van ons allemaal".


"Laat je daarom vaccineren en draag maskers," aldus Bennett.


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page