top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett en minister Bar Lev bezoeken bar waar terreuraanslag plaatsvond


Premier Bennett met bar eigenaren en bezoekers. Screenshot


Premier Naftali Bennett en minister van Openbare Veiligheid Omer Bar Lev bezochten maandagavond de op donderdag door een terreuraanval getroffen Ilka Bar in Tel Aviv, waarbij drie burgers, Tomer Morad en Magini en Barak Lufen omkwamen.


In de heropende bar sprak Bennett met de menigte over het belang om door te gaan met hun dagelijks leven te midden van een reeks terreuraanslagen waarbij de afgelopen drie weken 14 Israëli's om het leven zijn gekomen.

“Ik ben hier vanavond gekomen om kracht te geven aan de eigenaren van de bar en de lokale bewoners. Er is hier een heel vreselijke gebeurtenis gebeurd, hier zijn mensen vermoord, hier zijn mensen gewond geraakt, goede mensen', zei Benett toen hij maandagavond iets voor middernacht met barbezoekers sprak.


Tijdens zijn verblijf in de bar stak de premier kaarsen aan ter nagedachtenis aan Tomer Morad, Eytam Magini en Barak Lufan die donderdagavond werden doodgeschoten terwijl ze aan de bar in de centrale Dizengoff straat van de stad zaten.


Foto via bar Ilka


"We laten ze - onze vijanden - ons leven niet stoppen", zei hij. "Ze kunnen ons niet verslaan. We komen weer tot leven, komen terug om hier te leven - dat is het leven. Tegelijkertijd vechten we op hun plaatsen, in hun bases, en we zullen winnen met Gods hulp. Ik hou heel veel van jullie, heel veel."


Premier Bennett met bezoekers. Foto via Ilka bar


Bezoekers herhaalden Bennett's boodschap dat terreur het leven niet mag tegenhouden. We kwamen hier vanavond om steun te betuigen", zegt Hani, een Druze hightech werker van in de twintig die met vrienden naar Ilka kwam.


“Als we bang zijn, zal onze situatie er niet beter op worden. We moeten blijven leven', vertelde Gilad Harel, 22, aan de nieuwssite Ynet. "Dit fenomeen waarbij we terugkeren naar onze dagelijkse routines is gezond omdat we terug moeten naar normaal en (terreur) niet laten winnen."


"We moeten echter degenen die zijn vermoord niet vergeten", zei hij.
28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page