top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett en minister Gantz: "alle veiligheidstroepen hebben volledige vrijheid van handelen"


Premier Bennett tijdens zijn verklaring. Foto GPO


Premier Bennet en minister van Defensie Gantz hebben vanmorgen een verklaring afgegeven aan de inwoners van Israël waarin zij zeggen dat "alle veiligheidstroepen volledige vrijheid van handelen hebben om het terrorisme uit te roeien, zonder dat daar grenen aan zullen worden gesteld.


"Burgers van Israël, dit is een moeilijke dag", begon premier Naftali Bennett zijn verklaring waarin hij de GSS, de politie, en de IDF prijst voor hun optreden.

"Dit is een 29-jarige terrorist uit Jenin zonder organisatorische banden, maar er was iemand die hem hielp bij het organiseren en verkrijgen van de wapens. Elke moordenaar weet dat we hem zullen pakken. Elke helper moet weten dat de prijs die hij betaalt ondraaglijk zal zijn", aldus de premier.


"Ik zag zijn vader aanzetten tot meer geweld, we zagen de vieringen en zoetigheden in Jenin en Gaza. Hun verlangen om onze geest en onze greep op het land te breken. Ze zullen nooit slagen. We zullen niet breken", voegde de premier eraan toe. We hebben een situatieanalyse uitgevoerd. We geven alle veiligheidstroepen volledige vrijheid van handelen om het terrorisme uit te roeien. Er zijn en zullen geen grenzen zijn aan deze oorlog. We bevinden ons in een moeilijke en uitdagende periode, maar ook deze keer gaan we winnen."


"Individuele aanvallen zijn een uitdaging voor het defensie-instituut, maar het zal standhouden. Van mensen die de moord op Joden vieren bij het uitdelen van snoep heb ik geen verwachtingen. We zouden verwachtingen van onszelf moeten hebben, onze geest, sterke zenuwen, groot geloof in de gerechtigheid van onze weg in dit land. We zullen terrorisme bestrijden en winnen, het is mogelijk."


Minister van Defensie Ganz verklaarde: " We bevinden ons in een uitdagende periode met het oog op een reeks terroristische aanslagen in het land naast grensspanningen. De staat Israël is het machtigste land in de regio. Onze vijanden weten en voelen het.


"We zullen de regel van operationele paraatheid in alle sectoren handhaven", voegde Ganz eraan toe. " De Israëlische samenleving leert helaas over oorlogen en golven van terrorisme. Maar we hebben altijd gewonnen. Ook deze keer roep ik alle burgers op om een ​​zo routineus mogelijk leven te leiden. Waakzaamheid is gegarandeerd, maar onze overwinning zal ook in het behoud van de Israëlische veerkracht."


"Ramadan zou een maand van religieuze aanbidding en familieplezier moeten zijn. Ik geloof dat dat is wat de meeste Palestijnen denken, dat terrorisme hen en hun belangen schaadt. Dat geldt ook voor de moslimburgers van Israël. De Palestijnse Autoriteit veroordeelde de aanval en deed dat oprecht, aldus Gantz."


76 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page