israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Lapid spreken met Natali Oknin en haar dochter


Premier Naftalie Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid tijdens hun telefoongesprek. Foto Haim Zach (GPO)


Premier Naftali Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid spraken met Mordi en Natali Oknin, die vandaag (donderdag 18 november 2021) vanuit Turkije naar Israël terugkeerden, en met hun familieleden.


Hieronder volgt een vertaalde transcriptie van het gesprek:


Premier Bennett: "Familie Oknin, goedemorgen. Dit is Naftali Bennett en bij mij is onze geweldige minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid. Welkom in Israël. We zijn zo blij dat jullie veilig zijn aangekomen. Hoe voelen jullie je?"


Mordi Oknin : "We zijn in orde, een beetje emotioneel met alles wat er in het land is gebeurd. Iedereen deed mee om ons hieruit te krijgen. Al onze dank gaat uit naar u, naar de regering, naar u, naar minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, en zijne excellentie de president."


Natali Oknin : "Mijnheer de minister-president, Naftali Bennett, we willen u uit het diepst van ons hart vertellen - we nemen het niet als vanzelfsprekend aan wat u hebt gedaan. U zette de wereld op zijn kop. U stond aan onze zijde. Ik heb dat gehoord, U, excellentie de minister sprak elke dag met mijn familie, en ook zijne excellentie de premier. U sprak met mijn familie, mijn zussen, mijn broers, mijn dochter Shiraz, met iedereen. Ik weet dat de hele regering meedeed. U heeft werelden veranderd ondersteboven voor ons. Dit was helemaal geen gegeven. We zijn enorm dankbaar. We zijn sterk dankzij jullie."


Minister van Buitenlandse Zaken Lapid: "Natali, hoe reageerde je zoontje Ofek toen je thuiskwam?"


Natali Oknin : "Hij was blij. Hij sprong op mij; ik sprong op hem. Er waren kussen en knuffels. Het was geweldig. Het was ontroerend. Het was heel bijzonder."


Minister van Buitenlandse Zaken Lapid: "Hij is lief, hij is lief."


Natali Oknin : "Ik heb er echt geen woorden voor. Bedankt, bedankt, heel erg bedankt. Er is niemand zoals jullie, echt waar. Ik ben trots dat jullie in mijn regering zitten. Ik ben trots op jullie. Jullie zijn onze hele wereld."


Minister van Buitenlandse Zaken Lapid : "Dat is "wie één leven redt", redt de hele wereld."


Natali Oknin : "Je hebt het ene leven en het andere leven gered, in feite de hele wereld en je hebt het hele volk van Israël verenigd."


Minister-president Bennett : "Ik wil je vertellen dat je een heel bijzonder gezin hebt dat de afgelopen week zoveel verantwoordelijkheid en terughoudendheid heeft getoond. Van onze kant hebben we dag en nacht gewerkt. Met de hulp van G'd en dankzij Hem ben je hier. Moge u een rustige Shabbat en een rustige periode hebben. De minister van Buitenlandse Zaken heeft heel, heel hard gewerkt om dit moment te bereiken."


Minister van Buitenlandse Zaken Lapid: "Luister, je dochter Shiraz is een geweldig meisje, dat ze als 20-jarige dit allemaal kon leiden. We sturen je knuffels en liefde van het hele volk van Israël. Ga nu 20 uur slapen, want ook ik ga 20 uur slapen."


Natali Oknin : "Minstens 20 uur."Minister van Buitenlandse Zaken Lapid: "Fijne Shabbat. Shabbat Shalom."


Natali Oknin : "Heel erg bedankt, namens ons allemaal, van de hele familie, dichtbij, uitgebreid, ver weg, van het hele volk van Israël. Bedankt voor het herstellen van het vertrouwen van het hele volk in de regering."


Minister-president Bennett: "Op deze dag is het hele volk van Israël één familie. Shabbat Shalom."


Natalie Oknin : "Shiraz wil je spreken."


Minister-president Bennett : "Shiraz, we overwegen je te rekruteren voor een speciale eenheid in het land; goed gedaan."


Shiraz Oknin : "Ik ben voor."


Minister-president Bennett: "je hebt uitzonderlijk goed gepresteerd en was kalm en ingetogen."


Minister van Buitenlandse Zaken Lapid : "Goed gedaan!"


Shiraz Oknin : "Dank u. U heeft het me beloofd, en u hebt die belofte gehouden, en ik zal u voor altijd dankbaar zijn. U hebt me mijn ouders teruggegeven en dat is het belangrijkste voor mij in de wereld. Ik heb er geen woorden voor, Ik heb er echt geen woorden voor. Ik heb een gekke ochtend gehad. Bedankt, gewoon bedankt."


Minister van Buitenlandse Zaken Lapid : "Shiraz, in het eerste gesprek zei u me 'Denk alsof het mijn ouders waren', dus ik dacht alsof het mijn ouders waren, en de premier dacht alsof ze zijn ouders waren, en daarom werkte het uit."


Shiraz Oknin : "U zei dat en ik moest huilen."


Minister-president Bennett : "Vergeet niet naar de synagoge te gaan om de Gomel-zegen uit te spreken [Joods dankgebed nadat iemands leven is gered.]."


Shiraz Oknin : "Ja, natuurlijk."


Natalie Oknin : "Alles wat nodig is, zo G'd wil, zullen we doen."


Minister-president Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Lapid: "Sabbat Shalom. We houden heel veel van je."


44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws