israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett en minister van Economische Zaken hadden gesprek met eigenaren evenementenhallen


Premier Bennett met eigenaren evenementenhallen in Israël. Foto Koby Gideon (GPO)


Na Tisha b'Av, komende zondag, breekt zoals gebruikelijk het trouwseizoen in Israël los. Reden voor de eigenaren van evenementenhallen bezorgd te zijn nu de besmettingscijfers weer oplopen.


Reden voor premier Bennett ze uit te nodig voor een gesprek waarbij hij uiteenzette wat ze kunnen verwachten.


"Dit is wat mij betreft geen symbolische bijeenkomst maar een echte werkbijeenkomst. Ik leg uit waar we met jullie over willen overleggen en samen gaan we nadenken wat we gaan doen.


"In de vorige virusgolven was het probleem dat er geen dialoog was. Het is niet zo dat u wilt dat er ziekte in het land en het is ook niet zo dat u wilt dat uw hallen broedplaatsen worden voor het coronavirus. Je hebt oplossingen en gezond verstand. Ik wil je de gegevens laten zien en waar het naartoe gaat, en bespreken hoe we activiteit kunnen toestaan ​​en niet stilleggen - zonder de hallen in couveuses voor het coronavirus te veranderen," aldus Bennett.


"Israël is niet het enige land waar de Delta variant de kop op steekt", aldus Bennett, die eraan toevoegde dat de vaccins effectief tegen de Delta variant zijn maar niet voorkomen dat het virus wordt overgedragen.


"We maken ons zorgen over superspreader-evenementen, wat er was aan het begin van de tweede golf toen de hallen werden geopend - en boem. De ergste situatie voor infectie is drukte, een gesloten plaats met weinig frisse lucht, en mensen zonder masker; deze combinatie is dodelijk.


Ons doel is niet om bruiloften en vieringen in de zalen te voorkomen. Dat zou het gemakkelijkst en het schadelijkst zijn omdat er dan piratenbruiloften zijn zonder toezicht. Ons doel is om te bepalen hoe we ze kunnen vasthouden in een tijd van pandemieën, met minimale schade aan de evenementensector en maximale bescherming voor de burgers van Israël."


De bedoeling is om met het Groene Paspoort te werken en mensen die niet zijn gevaccineerd moeten een negatieve test overleggen die niet ouder mag zijn dan 72 uur, aldus Bennett.

Daarnaast moet er worden gezorgd voor voldoende afstand houden en frisse lucht.


"De komende dagen zullen zal de regering met precieze aanwijzingen komen, zodat bruiloften door kunnen gaan en u de bedrijven open kunnen houden", aldus Bennett, "want ons doel is om te bepalen hoe we alles kunnen lateen doorgaan, in een tijd van pandemieën, met minimale schade aan de evenementensector en maximale bescherming voor de burgers van Israël."36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws