israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Bennett en minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz houden bespreking over Covid-19


Foto GPO


Premier Naftali Bennett en minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz hebben donderdag een discussie gevoerd over de vaccinatie-inspanningen en de verdere aanpak van het coronavirus.

De HMO's en de COVID-taskforce presenteerden de Kol Hamatzil campagne, waarin een reeks acties wordt beschreven om het aantal vaccinaties onder de 60-plussers te verhogen, waaronder – onder meer – het geven van budgettaire stimulansen aan de HMO's om vaccinaties aan te moedigen, sms-berichten geïnitieerd, een media en social mediacampagne, thuisvaccinaties (indien nodig). Hierover zal later op de dag een aparte aankondiging worden gedaan.

Het ministerie van Volksgezondheid, het IDF Home Front Command, het ministerie van Transport en de directeur van de civiele bescherming van het ministerie van Defensie presenteerden ook een uitgebreid plan om de verspreiding van een nieuwe en virulente coronavirusvariant aan te pakken, waaronder – onder meer – het snel sluiten van de lucht en grensovergangen in om de invoer van toekomstige varianten te voorkomen.

Premier Bennett nam de aanbeveling van het ministerie van Volksgezondheid over om het bestaande beleid voor de aanpak van het coronavirus uit te breiden en de invoering van een 'tussen de golven'-routine uit te stellen van 1 april 2022 tot 1 mei 2022.

In overeenstemming met het voorgaande zullen de activiteiten van het IDF Home Front Command en de commandocentra van het Ministerie van Volksgezondheid worden voortgezet, evenals die van degenen die verantwoordelijk zijn voor het coronavirusbeleid bij onderwijsinstellingen en lokale autoriteiten. Testen – waaronder rioolmonitoring, radarsystemen en de aanschaf van antigeenkits – gaan ook door, evenals de inzet van luchtfilters in onderwijsinstellingen.

Aan de discussie namen deel: de directeuren-generaal van de ministeries van Volksgezondheid, Openbare Veiligheid en Onderwijs, de directeur van het ministerie van defensie van het ministerie van Defensie, de nationale projectmanager voor coronavirus, de directeur van de volksgezondheidsdienst, de directeur van het ministerie van Volksgezondheid van Volksgezondheid, de adjunct-directeur van de Nationale Veiligheidsraad, het GOC Home Front Command, de directeuren-generaal van de Maccabi, Leumit, Meuhedet en Clalit HMO's, en aanvullende professionals.


39 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws