israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Bennett geeft rechtsextremistische Ben Gvir geen toegang tot Oude Stad Jeruzalem


Itamar Ben Gvir. Screenshot YouTube


Het kantoor van premier heeft meegedeeld dat premier Bennett de aanbevelingen van de minister van Openbare Veiligheid, de directeur van de ISA en de inspecteur-generaal van de politie van Israël heeft aanvaard en besloten te voorkomen dat extreemrechts Knesset lid Itamar Ben-Gvir naar de Damascus-poort gaat vandaag om deel te nemen aan een door de politie verboden vlaggenparade.


“Ik ben niet van plan toe te staan ​​dat kleine politiek mensenlevens in gevaar brengt. Ik zal niet toestaan ​​dat een politieke provocatie door Ben-Gvir IDF-soldaten en Israëlische politieagenten in gevaar brengt en hun toch al zware taak nog zwaarder maakt", aldus Bennett.


"Onze politieagenten en soldaten zullen zich blijven concentreren op het waarborgen van de veiligheid van de burgers van Israël, in Jeruzalem en in het hele land, en zullen vastberaden het Palestijnse terrorisme blijven bestrijden.


De jaarlijkse vlaggenmars zal, zoals altijd, op Jeruzalem dag worden gehouden, besloot Bennett zijn verklaring."


Zoals bekend weigerde de politie al een vergunning voor de nationalistische mars, gepland voor 17.00 uur, vanwege de route door de Damascuspoort, waardoor rellen zeer zeker zullen uitbreken.


In reactie op het besluit van premier Naftali Bennett om hem de Damascus Gate te weren, waar nationalisten van plan zijn te marcheren, zei Ben-Gvir het bevel niet te zullen gehoorzamen en zegt dat hij daar zal zijn.


“Nadat hij politie en burgers in de steek heeft gelaten, is Bennett veranderd in een dictator die de bewegingsvrijheid van Knesset leden schaadt”, klaagt Ben Gvir, erop wijzend dat parlementsleden parlementaire immuniteit hebben.

76 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws