top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett in Abu Dhabi aangekomen voor historisch bezoek


Premier Bennet na aankomst op de luchthaven van Abu Dhabi. Foto Haim Zach (GPO)


Premier Bennett is zondag avond zijn historische bezoek aan Abu Dhabi begonnen. Bij aankomst op de luchthaven van Abu Dhabi werd hij begroet door de minister van Buitenlandse Zaken van de VAE, Abdullah bin Zayed en een erewacht.


Bennett is de eerste Israëlische premier ooit die een bezoek aan Abu Dhabi brengt. Hij werd hiervoor uitgenodigd door de kroonprins van de Golfstaat.


In zijn opmerkingen na aankomst, zei premier Bennett dat hij de gastvrijheid op prijs stelde en voegde hij eraan toe dat het een geweldig welkom was. Hij merkte op dat hij erg ontroerd was om in de VAE te zijn, voor het eerste officiële bezoek van een Israëlische leider. Hij zei dat hij verwachtte het netwerk van betrekkingen tussen de twee landen te versterken.


Premier Bennett en de minister van Buitenlandse Zaken van de VAE, Abdullah bin Zayed. Foto Haim Zach (GPO)


Premier Bennett heeft vandaag een druk schema, zo ontmoet hij de minister van Industrie en Geavanceerde Technologie van de VAE, Dr. Sultan bin Ahmed Al Jaber, de minister van Transport van de VAE, Noura bint Mohammed Al Kaabi, en zal hij worden verwelkomd door kroonprins Mohammed bin Zayed in zijn privépaleis in Abu Dhabi.


Bennet en de kroonprins zullen een besloten vergadering houden, waarna een uitgebreide vergadering met personeel en een lunch zal volgen.


Hier na ontmoet Bennett Khaldoon Khalifa Al Mubarak, de directeur van Mubadala Investment Company en de CEO van de groep, en lid van de uitvoerende raad van Abu Dhabi.


66 weergaven0 opmerkingen
bottom of page