top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett in Abu Dhabi geland


Bennett bij aankomst in Abu Dhabi samen met minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Ben Zayed Foto: Kobi Gideon / GPO


Premier Naftali Bennett arriveerde donderdag in Abu Dhabi voor een ontmoeting met sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, de nieuwbenoemde president van de Verenigde Arabische Emiraten.


Het zal voor het eerst zijn dat de twee leiders elkaar ontmoeten sinds Sheikh Mohammed vorige maand werd aangesteld na de dood van zijn halfbroer Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan.


Premier Bennett met de nieuwbenoemde president van de VAE, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Foto Kobi Gideon / GOP


"Ik zal de koninklijke familie mijn condoleances en de condoleances van het volk van Israël betuigen bij het overlijden van president sjeik Khalifa bin Zayed, die de weg heeft vrijgemaakt voor een partnerschap tussen Israël en de Emiraten", zei Bennett donderdag.


Bennett richtte zich op een spilprobleem dat de banden tussen Israël en de VAE verankerde en feliciteerde "het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie met het besluit van woensdag door de Raad van Gouverneurs, een besluit dat duidelijk stelt dat Iran spelletjes blijft spelen, Iran blijft zich verstoppen en verbergen."


Voorafgaand aan zijn vertrek zei Bennett dat de reis gericht is op "het verdiepen van de samenwerking tussen de landen op alle gebieden. Onze relaties zijn uitstekend en divers, en we moeten ze blijven koesteren en versterken, en de warme vrede tussen de twee naties opbouwen."

42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page