israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Premier Bennett :"laat je vaccineren en draag een masker"


Premier Bennett tijdens de kabinetsvergadering van 27 juni 2021. Foto: Koby Gideon (GPO)


Bij de start van de wekelijkse kabinetsvergadering liet premier Bennett blijken dat er mogelijk geen extra maatregelen tegen de oprukkende Delta variant van het COVID-19 virus worden genomen.


"Om het coronavirus te verslaan, moet de overheid managen en moet het publiek meewerken. Ik kan u zeggen dat van onze kant de zaak goed wordt beheerd en beheerd. Als we nu gedisciplineerd zijn, op hele kleine dingen, gaan en ons laten vaccineren en een masker dragen, voorkomen we later chaos. Het de volledige bevolking moet zich bij deze deal aansluiten. We doen ons deel, maar alle problemen die zullen komen, evenementen annuleren en beperkingen op het terrein - we willen daar niet heen. Daarom is ons verzoek zeer bescheiden: draag maskers en laat u vaccineren", zo begon Bennett.


"Wat we willen"" , aldus Bennett, "is maximale bescherming voor de burgers van Israël met minimale verstoring van de routine en de economie in Israël. Maskers in plaats van beperkingen. Vaccinaties in plaats van lockdowns. De Delta-variant infecteert, zoals gezegd, 50% meer maar we weten dat het vaccin werkt. Het werkt gewoon. Mensen die zich kunnen laten vaccineren en dat niet doen, brengen zichzelf en de mensen om hen heen gewoon in gevaar."


Over de verspreiding van het over coronavirus door aankomende passagiers zei Bennett:"al 18 maanden is er een gigantisch nationaal zwak punt, en dat is Ben-Gurion International Airport. Het zwakste punt was Ben-Gurion International Airport, wat heeft geleid tot verwondingen en ook de dood van duizenden Israëli's, en we begrijpen dit. Daarom hebben we, in overleg met de minister van Transport, de minister van Volksgezondheid en de minister van Binnenlandse Zaken, besloten een speciale manager aan te stellen om te voorkomen dat dit virus, deze varianten en toekomstige virussen Israël binnenkomen."


Later op zondag komt het coronaviruskabinet bij elkaar en zal duidelijk of, en zoja, welke extra beperkingen zullen worden afgekondigd in de strijd tegen de Delta variant.

77 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws