top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett : "mensen die zich niet laten vaccineren brengen gezondheid van bevolking in gevaar"


Premier Bennett tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering. Foto via GPO


Aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering ging premier Bennett in op de demonstratie bij zijn huis van mensen die zich willen laten vaccineren en die kwaad waren op zijn uitspraak tijdens zijn tv toespraak op woensdagavond "dat niet gevaccineerden de gezondheid van de rest van de bevolking in gevaar brengen".


"De wetenschappelijke feiten zijn duidelijk: degenen die zich laten vaccineren zijn minder ziek, en minder besmettelijk voor anderen. Je niet laten vaccineren betekend dat je je dierbaren en vrienden n gevaar en brengt, en je vooral voor de ouderen een risico bent", zei de premier. "De demonstraties zullen de Delta niet verslaan, de immunisatie zal winnen".


Niet-gevaccineerden zijn niet alleen kwaad om zijn uitspraken maar ook over het feit dat zij vanaf 8 augustus de kosten van een coronatest zelf moeten betalen. Dat kan aardig oplopen omdat na herinvoering van het groene paspoort, niet-gevaccineerden een recente negatieve test moeten kunnen tonen voor toegang tot restaurants, musea, bioscoop en evenementen.


Eerder vandaag zei de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, professor Nachman Ash, in een interview dat de mogelijkheid wordt overwogen om niet te wachten op goedkeuring van de derde vaccindosis tegen corona in de Verenigde Staten, waarbij hij beweerde dat Israël het eerste land is dat een afname van de vaccineffectiviteit ziet.

137 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page