israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Bennett opent nieuw revalidatie ziekenhuis in de Negev


Premier Bennett tijdens de opening van het revalidatie ziekenhuis in de Negev. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Naftali Bennett en minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz namen dinsdag deel aan de opening van het ADI Negev-Nahalat Eran Rehabilitation Hospital in de Negev.


Premier Naftali Bennett en andere hoogwaardigheidsbekleders woonden dinsdag de opening bij van het nieuwe ziekenhuis met 108 bedden, wat een stijging van 10% in het aantal revalidatiebedden op nationaal niveau weerspiegelt.


Het ADI Negev-Nahalat Eran Rehabilitation Village is sinds 2007 actief en is een permanent tehuis voor 170 kinderen, adolescenten en volwassenen, en herbergt een polikliniek, maar een ziekenhuisfaciliteit ontbrak tot nu toe.


Terwijl de bevolking in het zuidelijke woestijngebied van Israël groeit, speelt de gezondheidszorg een inhaalslag. In 2017 opende het Assuta Ashdod ziekenhuis zijn deuren en werd het het eerste nieuwe openbare ziekenhuis dat in 40 jaar in Israël werd gebouwd.


Maar mensen uit het zuiden die beroertes, verwondingen, ongevallen of andere gebeurtenissen hebben opgelopen die intensieve revalidatie noodzakelijk maken, zijn voor eerste behandeling naar ziekenhuizen in centraal Israël gestuurd, en families hebben moeite om het te kunnen bezoeken.


Samen met bewoners van het revalidatiedorp en IDF en cursusdeelnemers die vrijwilligerswerk doen op de locatie, heeft premier Bennett Pesach vakantiepakketten voor behoeftige gezinnen ingepakt en de bewoners en vrijwilligers een gelukkig Pesach gewenst. De premier nam vervolgens deel aan de openingsceremonie van het doorknippen van het lint om het ziekenhuis in te wijden en sprak tijdens de feestelijke gebeurtenis.


Ook aanwezig waren Shirly Pinto, ADI Negev-Nahalat Eran voorzitter Doron Almog en zijn vrouw Didi, ADI Negev-Nahalat Eran CEO Avi Wortzman en andere hoge functionarissen.


"De manier waarop Doron en Didi Almog hebben gekozen, is een lichtstraal, om dingen goed te maken en grenzeloze liefde voor alle mensen, ongeacht hun opvattingen, religie of de kleur van hun huid. Iedereen is hier een mens. Iedereen is een mens respect verdienen en iemand die voor hen zorgt.


Dit is de manier die we allemaal moeten aannemen: om samen te zijn, niet om te zoeken naar wat verdeeldheid zaait of wat anders is. We zijn anders en weet je wat? Het is goed dat we dat zijn. Hoe saai zou het zijn als we allemaal dezelfde opvattingen hadden.


Hier zit Nitzan Horowitz, die uitstekend werk doet als minister van Volksgezondheid. We hebben verschillende standpunten, maar hebben de handen ineengeslagen namens de burgers van de staat Israël. We overwinnen de meningsverschillen en brengen de staat Israël vooruit.


Israël wordt binnenkort 74. Dit is een decennium waar we doorheen moeten, en niet alleen dit decennium; met de hulp van G'd, voor altijd.


De enige manier waarop dit zal gebeuren is als we allemaal zien wat goed is voor het land, en het welzijn van de staat boven ons persoonlijk voordeel en dat van onze sector stellen, als we niet bang zijn om te gaan zitten met mensen met verschillende opvattingen, als we elkaar niet uitschelden, maar luisteren en debatteren en nog wat debatteren, als een gezin, en geen haatdragende argumenten haten, maar debatten omwille van de hemel die voorbestemd zijn om te verduren." aldus Bennett.

27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws