israelnieuws israelnieuws
top of page
 • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett roept burgers met wapenvergunning op om wapens te dragen in strijd tegen terreur


Screenshot YouTube


In een videoboodschap voor de Israëlische bevolking, waarin hij maatregelen tegen terreuraanvallen aankondigde, roept premier Bennett Israëli's met een wapenvergunning op om hun wapen te dragen.


Daarnaast kondigde hij een hele lijst met maatregelen aan die moeten voorkomen dat terreuraanvallen zullen plaatsvinden.


Bennett begon zijn toespraak door te zeggen dat "in de afgelopen 24 uur de veiligheidsdiensten met volle kracht hebben gehandeld om de veiligheid in de steden van Israël te bewerkstelligen en een gevoel van veiligheid voor de burgers, te herstellen".


"De IDF, de ISA en de Israëlische politie hebben hun inlichtingenoperaties aanzienlijk opgevoerd om tijdig degenen te bereiken die van plan zijn aanslagen uit te voeren. We hebben ook de aanwezigheid in het hele land versterkt van degenen in uniform en van degenen die wapens dragen, aldus Bennett."

De maatregelen die zijn genomen, zijn:


 • De Israëlische politie is gaan werken in hoogste staat van paraatheid. Tegelijkertijd zal de IDF de politie versterken met 15 compagnieën van onze beste soldaten.

 • We besloten om de 'Border Police Brigade' op te richten - die nieuw is. Dit is een strategische zet, voorbij de huidige golf van terrorisme, als een les van Operatie Guardians of the Walls.

 • We hebben een motorfietseenheid voor onmiddellijke respons opgericht; dit is de kracht die de terrorist gisteravond in Bnei Brak heeft uitgeschakeld.

 • Tot nu toe hebben onze troepen meer dan 200 onderzoeks- of arrestatieoperaties uitgevoerd. Het huis van de terrorist in Ya'bad is al in kaart gebracht voor sloop - en we werken eraan om het zo snel mogelijk te slopen om afschrikking te creëren.

 • Mijn richtlijn is om in contact te staan ​​met iedereen die een eerdere connectie met ISIS heeft gehad, gewoon om naar deze mensen te gaan en de nodige actie te ondernemen, inclusief preventieve arrestatie.

 • We versnellen ook de verzameling van illegale wapens in de Arabische sector, die in de loop van vele jaren ongelooflijk veel heeft verzameld. Dit is het moment om dit op te ruimen.

 • De IDF heeft haar eenheden in Judea en Samaria en langs de Groene Lijn versterkt met 15 bataljons, een zeer aanzienlijke strijdmacht.

 • Vanaf nu zullen soldaten in verplichte, carrière- en reservedienst, hun wapens vanaf hun bases mee naar huis nemen.

 • We evalueren momenteel ook een groter kader om burgervrijwilligers te betrekken die willen helpen en helpen.

 • Van de burgers van Israël wordt verwacht: Alertheid en verantwoordelijkheid. Open je ogen. Wie een vergunning heeft om een ​​wapen te dragen, dit is het moment om het te dragen.

Ik wil graag wijzen op de heldhaftigheid en moed van politieagent wijlen Amir Khoury, wiens vader ik sprak. Amir heeft de terrorist gisteravond aangevallen en met zijn leven betaald. We zullen hem altijd herinneren.


Burgers van Israël, dit is noch onze eerste, noch onze tweede golf van terrorisme. Wij hebben ervaring met worstelen. Wanneer de Israëlische samenleving wordt getest, weet ze kalmte te tonen, veerkrachtig te blijven en de gelegenheid aan te grijpen. We kunnen niet gebroken worden.


Ik wil mijn diepste waardering uitspreken voor de Israëlische politieagenten, IDF-soldaten en ISA-personeel, die 24/7 werken en hun hart en ziel geven om de veiligheid voor ons allemaal te herstellen.


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws