top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett sprak met Rabbijn synagoge Texas en gouverneur van de staat Texas


Premier Naftalie Bennett. Foto GPO


Premier Naftali Bennett sprak zondagavond met Rabbijn Charlie Cytron-Walker van Congregation Beth Israel, Colleyville, Texas waar eerder een gijzeling plaatsvond.


Premier Bennett sprak zijn solidariteit en steun uit na het gijzelingsincident dat 'in de nacht van zaterdag op zondag, Israël tijd, plaatsvond.


Rabbijn Cytron-Walker deelde met de premier zijn aangrijpende verslag van de gijzeling, de moedige redding door wetshandhavingsteams en de veerkracht van zijn Joodse gemeenschap.


Premier Bennett: “Ik was zo opgelucht om te horen dat u en de andere gijzelaars veilig en wel zijn. Uw leiderschap in deze tijd van crisis was bewonderenswaardig. Israël is verenigd met de Joodse gemeenschap in Colleyville.


Ik was hier aan het bidden voor uw veiligheid samen met de rest van Israël en we zijn zo opgelucht dat u in orde bent. Stuur alstublieft kracht naar uw gemeente. Wij zijn broers."


Premier Naftali Bennett sprak later op zondag met de gouverneur van Texas, Greg Abbott, naar aanleiding van de gijzeling in de Beth Israel synagoge in Colleyville.


Premier Bennett bedankte gouverneur Abbott voor het vastberaden en professionele optreden van de wetshandhavingsautoriteiten in zijn staat, waardoor het incident tot een vreedzaam einde kwam.


Premier Bennett zei dat de burgers van Israël de gebeurtenissen angstvallig hadden gevolgd en wakker werden met het goede nieuws dat de gijzeling zo goed was afgelopen. De premier bedankte de gouverneur ook voor zijn standvastige solidariteit met de joodse gemeenschap in Colleyville in het bijzonder en in Texas als geheel, zijn steun aan Israël en zijn strijd tegen antisemitisme en de BDS-beweging.


Premier Bennett nodigde gouverneur Abbott uit om Israël te bezoeken en de twee mannen stemden ermee in om indien nodig contact met hem op te nemen.


32 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page