top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett verwerpt speculatie over Netanyahu bij begin van de wekelijkse kabinetsvergadering


Premier Naftalie Bennett. Foto GPO


Bij het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering, verwierp premier Naftalie Benett iedere speculatie over de politieke impact van een pleidooiovereenkomst met oppositieleider Benjamin Netanyahu.


"De regering van Israël werkt en zal goed en rustig blijven werken, dag na dag, voor de burgers van Israël", zei Bennett tegen de aanwezige ministers. "De politieke commentatoren kunnen hun speculaties en hun grafieken opzijzetten en ophouden zich zorgen te maken", voegde hij eraan toe.


Bennett vervolgde zijn opmerkingen over situatie van de gijzeling in Texas: "Na een nacht vol zorgen zijn we enorm opgelucht. Met de hulp van G'd zijn de gijzelaars van de 'Beth Israel'-synagoge in Colleyville, Texas, vrijgelaten. Ik wil iedereen bedanken die dit resultaat in de VS heeft bewerkstelligd en, van hieruit, de Joodse gemeenschap in Texas en de hele VS, die de afgelopen jaren te maken heeft gehad met toenemend antisemitisme en een gevoel van gebrek aan fundamentele veiligheid. Dit zijn momenten van wederzijdse verantwoordelijkheid en we zijn één familie met onze Joodse broeders en zusters over de hele wereld, net zoals zij bij ons staan ​​in moeilijke tijden."


"Ik wil de wetshandhavingsinstanties bedanken voor hun snelle reactie en moedige actie die de gijzelaars veilig thuisbracht bij hun dierbaren. Deze gebeurtenis is een grimmige herinnering dat de duistere krachten van antisemitisme nog steeds bestaan. We moeten en we zullen het bestrijden," aldus Bennett.


"Tegen de Joodse gemeenschap in de VS en het diaspora-jodendom over de hele wereld zeg ik: jullie zijn niet alleen. We zijn één familie en we staan ​​sterk en verenigd samen," voegde Bennett eraan toe.


Terug naar Israël, naar Omicron, zei Bennett. We komen momenteel in het oog van de storm, de meest complexe dagen van deze golf. Omicron heeft al bijna elk huis bereikt en velen van ons, inclusief ministers van het kabinet, zijn geverifieerde gevallen.


Wij in de regering hebben ons goed voorbereid op dit moment en blijven actie ondernemen en deze complexe dagen nauwlettend beheren om het gezondheidssysteem en de Israëlische economie zo goed mogelijk te laten functioneren.


Vanmorgen ben ik verheugd u te kunnen vertellen dat tegen het weekend een nieuwe belangrijke lading medicijnen van Pfizer in Israël zal aankomen.


Ook hebben meer dan een half miljoen senioren al de vierde dosis van het vaccin gekregen; dit is een geweldige prestatie. Dit is het hoogste aantal ter wereld. De staat Israël vaccineert zijn meest kwetsbare burgers. Ze zullen blijven komen.


We hebben de komst van miljoenen extra antigeentests beloofd. We beschermen bejaardentehuizen zo goed mogelijk. We zien erop toe dat degenen in quarantaine geen economische prijs betalen voor hun quarantaine en zorgen voor degenen die rechtstreeks door de situatie zijn benadeeld. Ik weet dat dit moeilijke weken zijn; we zullen ze samen doorkomen, net zoals we door Delta zijn gekomen. Dit zal niet eeuwig doorgaan.


Vrienden, dit is een regering van acties die de burgers van Israël centraal stelt. Zojuist, tijdens deze kabinetsvergadering, heffen we de bureaucratische en regelgevende belemmeringen op die de groei van bedrijven vertragen. Vandaag zullen we ongeveer 100 miljoen NIS overmaken voor het behoud en de ontwikkeling van de Westelijke Muur. We zullen besluiten om bijna 500 miljoen NIS te investeren in Beit Shemesh, vooral de oudere delen, een stad met een gevarieerde bevolking die Alijah opneemt en met veel moeilijkheden omgaat. Het is onze verantwoordelijkheid om een ​​helpende hand uit te steken.


Onze overheid wijst niet op problemen; het lost ze op. Daarom kunnen alle verschillende politieke analisten, met hun grafieken en scenario's, gerust zijn. De regering van Israël werkt en zal rustig en effectief blijven werken, dag na dag, voor de burgers van Israël."


73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page