israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Bennett waarschuwt Libanon - heeft ook gesproken met Unilever CEO


Premier Bennett. Screenshot Channel 13.

Premier Bennett heeft een drukke dinsdagochtend gehad. Eerst waarschuwde hij Libanon voor de gevolgen van raketbeschietingen, daarna belde hij de CEO van Unilever en waarschuwde hem dat het besluit van dochteronderneming Ben & Jerry's om Israël te boycotten zeer ernstige gevolgen zou kunnen hebben omdat dit wordt beschouwd als een duidelijke anti-Israëlische beslissing.


Tijdens een persconferentie in Ma'alot-Tarshiha in het noorden van Israël, zei premier Bennett

dat "degenen die proberen om Israël schade te berokkenen een hoge en pijnlijke prijs zullen betalen".


Hij reageerde hiermee op de twee raketten die in de nacht van maandag op dinsdag vanuit zuid Libanon op Israël werden afgevuurd.


Eerder op dinsdag beschuldigde de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz de Libanese staat van "het mogelijk maken van terroristische activiteiten vanaf zijn grondgebied" en zei dat Israël "op de juiste tijd en plaats" zou reageren.


Het Libanese leger zei dinsdagochtend dat het drie geïmproviseerde raketwerpers in de buurt van de kustplaats Tyrus, had gelokaliseerd, die werden gebruikt om de raketten op Israël af te vuren. De verklaring zei dat een draagraket die werd gevonden met een geladen raket werd geneutraliseerd.


Later op dinsdagochtend heeft premier Bennett gesproken met de CEO van Unilever Alan Jope, over de boycott van hun dochteronderneming Ben & Jerry's.


Premier Bennett maakte, volgens dhet persbericht, Jope duidelijk dat hij het besluit van Ben & Jerry's om Israël te boycotten als zeer ernstig beschouwt en voegde eraan toe de dochteronderneming van Unilever, een duidelijk anti-Israëlische stap heeft gezet.


Premier Bennett benadrukte dat vanuit het perspectief van de staat Israël dit een actie is die ernstige gevolgenzal kunnen hebben, waaronder juridische, en dat Israël krachtig zal optreden tegen elke boycot die gericht is tegen zijn burgers.

143 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws