israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Gantz en minister van Defensie Gantz bij oefening "Ga'ash" Divisisie


Bennett en Gantz tijdens de oefening. Foto Amos Ben-Gershom (GPO)


Premier Naftali Bennett bezocht een oefening op divisieniveau door de IDF "Ga'ash" Division, en hield een evaluatie samen met minister van Defensie Benny Gantz en IDF-chef van de generale staf, luitenant-generaal. Aviv Kochavi. Na de oefening gaven zowel Bennett als Gantz een reactie met een waarschuwing aan Iran.


Ongeveer 3.000 soldaten van de Golani Brigade, het Armoured Corps, het Artillery Corps en reservebrigades, naast Intelligence Corps en Air Force-eenheden, oefenden manoeuvreren in bergachtig terrein en vechten in stedelijke gebieden.


Premier Benett zei in een commentaar "De staatsbegroting is goedgekeurd en dit is vooral belangrijk voor de IDF, die nu haar middelen dienovereenkomstig kan plannen, continu en intensief kan trainen en alles kan investeren wat nodig is om zich voor te bereiden op de volgende confrontatie. Tegenwoordig traint de IDF op grote schaal en op een hoog niveau van bekwaamheid, terwijl ze ook manoeuvres uitvoert - overal. We worden omringd door veiligheidsuitdagingen en het doel is om perioden van relatieve rust te gebruiken om kracht op te bouwen. Daarom bereiden we ons voor op verschillende scenario's, dichtbij en veraf. We hebben te maken met Iran en zijn volmachten, in Libanon en Syrië. Het maakt niet uit wat er tussen Iran en de grootmachten gebeurt. We maken ons zorgen over het feit dat er niet genoeg standvastigheid is tegenover de Iraanse schendingen; Israël zal zichzelf verdedigen, alleen."


Amos Ben-Gershom (GPO)


Minister van Defensie Gantz zei: "Ik ben verheugd hier een divisie te bezoeken die in meerdere theaters kan opereren, die – tijdens mijn ambtstermijn als opperbevelhebber van de IDF – een divisie werd die in meerdere theaters kan opereren, naast andere divisies, die in staat zijn om in elke operatiegebied waar de IDF ze voor nodig heeft. In ons geval is het boren in een noordelijk scenario. Natuurlijk houden we alles in de gaten wat er op alle fronten gebeurt. We zien momenteel het beleid van Iran, zowel binnen Iran ten aanzien van zijn nucleaire programma, als zijn versterking buiten Iran, en zijn invloed in Syrië en Libanon. De wereld moet actie ondernemen tegen Iran en Israël moet blijven doen wat het moet doen op alle fronten in het algemeen en aan het noordelijke front in het bijzonder. We vonden hier een samenhangend en goed opgeleid systeem dat bijdraagt ​​aan zijn mogelijkheden en ik ben erg blij met wat we hier hebben gezien."

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws