top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier heeft besloten: laatste 10 dagen ramadan geen Joodse bezoekers op Tempelberg


Al-Aqsa moskee. Foto Wikipedia


Premier Benjamin Netanyahu, minister van Defensie Yoav Gallant en minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir hebben dinsdagmiddag samen met de hoofden van de veiligheidsdiensten een uitgebreide beoordeling gemaakt van de veiligheidssituatie in Israël, inclusief Judea en Samaria, Jeruzalem en de Tempelberg.


Premier Netanyahu en de ministers gaven opdracht om alle operationele troepen te investeren die nodig zijn om gelovigen die naar de Westelijke Muur gaan en de routes die ernaartoe leiden te beschermen.


Er werd ook besloten om Joodse bezoekers en toeristen te verbieden de Tempelberg op te gaan tot het einde van de Ramadan, op unanieme aanbeveling van de minister van Defensie, de stafchef van de IDF, de directeur van de ISA en de inspecteur-generaal van de Israëlische politie.


Dit is geen unieke beslissing en werd de laatste jaren vaker gedaan omdat veel moslims de laatste dagen van de ramadan in de moskee of op de Tempelberg blijven slapen.


Ben Gvir was de enige die de beslissing afkeurde n het beschouwde als een "ernstige vergissing die geen vrede zal brengen, maar eerder de veiligheidssituatie verder zou doen escaleren".


Hij beweerde dat de afwezigheid van Joodse bezoekers op de locatie van het vlampunt zal betekenen dat er minder Israëlische politieagenten gestationeerd zullen zijn, “wat een vruchtbare voedingsbodem zal creëren voor massale demonstraties van het aanzetten tot moord op Joden en zelfs een scenario waarin stenen zullen worden gegooid naar Joodse aanbidders bij de Klaagmuur."


Premier Netanyahu prees de Israëlische politie voor de manier waarop ze opereerde op de Tempelberg en bij de Westelijke Muur tijdens Pesach, en de veiligheidstroepen voor hun vele antiterroristische operaties en acties om de burgers van Israël te beschermen, die vele levens hebben gered.228 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Henk Vinke
Henk Vinke
Apr 11, 2023

Wat doet hij straks met de vlaggen mars?

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Apr 11, 2023
Replying to

Met vlaggen mars werd er nooit over de Tempelberg gegaan

Like
bottom of page