top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid eerde de twee burgers die de terrorist in Jeruzalem dinsdag neutraliseerden


Premier Lapid met Haim Naim (R) en Meshi Ben Ami (L). Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Yair Lapid heeft woensdagmiddag een ontmoeting gehad met Haim Naim en Meshi Ben Ami, de beide burgers die de terrorist hebben geneutraliseerd bij de steekpartij van dinsdag in Jeruzalem.


De twee vertelden de premier over de steekpartij. Hij bedankte hen namens de regering en de burgers van Israël.


Premier Lapid overhandigde hun waarderingscertificaten omdat ze snel reageerden en de vindingrijkheid hadden om te voorkomen dat nog veel meer mensen gewond raakten.


Premier Lapid: "Het is moeilijk voor te stellen, maar als jullie er niet waren, zouden er burgers zijn gedood. Jullie hebben levens gered. Dat is een burgerplicht.

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Het land moet weten hoe het zijn burgers kan bedanken. Dit is waardering namens het land en ik dank jullie beiden. Het was belangrijk voor mij om jullie te ontmoeten en te vertellen hoeveel we allemaal waarderen wat je hebt gedaan.


Als er geen goede burgers waren, zouden veel meer burgers dood op straat liggen. Zeer weinig mensen zijn in staat om zowel de standvastigheid als de moed te hebben om te reageren. De terrorist begon te steken en jij, Haim, gooide een steen naar hem en haalde hem neer, en jij Meshi gebruikte je wapen en neutraliseerde hem. Dit was moedig en zeer indrukwekkend."


61 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page