top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid en de Amerikaanse president Biden hielden een bilaterale werkvergadering


De werkvergadering met teams van Israël en de USA. Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Yair Lapid en de Amerikaanse president Joe Biden hebben donderdag een bilaterale werkvergadering gehouden, eerst onder vier ogen, daarna met deelname van de teams van beide landen.


Premier Lapid en de Amerikaanse president Biden prezen de warme en onbreekbare banden tussen Israël en de VS.


Premier Lapid, president Biden en hun teams bespraken uitgebreid regionale kwesties, in de eerste plaats Iran en de nucleaire overeenkomst. De premier bedankte de president voor zijn besluit om de Revolutionaire Garde niet van de lijst van terroristische organisaties te verwijderen.


Premier Lapid benadrukte ook zijn verzet tegen terugkeer naar het nucleaire akkoord (JCPOA) en de noodzaak om de druk op Iran op te voeren, zodat het naar de onderhandelingstafel zal terugkeren om een ​​alternatieve overeenkomst te bespreken


De twee leiders benadrukten ook het belang van het Negev-forum, evenals de noodzaak om de samenwerking te bevorderen in het kader van de regionale architectuur en het streven om de cirkel van normalisatie uit te breiden.


Foto Avishag Sha'ar-Yashiv / GPO


Premier Lapid en president Biden wisselden van gedachten over de Palestijnse kwestie. De premier presenteerde de acties van Israël om de levensstructuur van de Palestijnen in verschillende gebieden te verbeteren.


De twee leiders prezen de twee gezamenlijke verklaringen tussen hun landen, in de eerste plaats de Verklaring van Jeruzalem die vandaag zal worden ondertekend, en de gezamenlijke verklaring over strategische samenwerking op het gebied van geavanceerde technologie.


Ze prezen ook de geplande bijeenkomst van de leiders van het I2U2-forum die ze vandaag zullen voorzitten.


De twee leiders gaven het professionele echelon de opdracht om het proces van visumvrijstelling onmiddellijk af te ronden.


Aan Israëlische zijde namen stafchef Dani Vesely, voorzitter van de Nationale Veiligheidsraad en nationale veiligheidsadviseur Dr. Eyal Hulata, kabinetssecretaris Shalom Shlomo, directeur-generaal Naama Schultz van het kabinet van de minister-president, directeur-generaal Alon Ushpiz van het ministerie van Buitenlandse Zaken deel Minister's Militair Secretaris, Maj.-Gen. Avi Gil, diplomatiek adviseur Yair Zivan, plaatsvervangend hoofd van de Nationale Veiligheidsraad Avivit Bar-Ilan en de Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten Michael Herzog.


Aan Amerikaanse zijde namen minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan en de Amerikaanse ambassadeur in Israël Thomas Nides deel.

35 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page