top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid en minister van Defensie Gantz bezoeken het zuidelijk IDF-commando en Sderot


Premier Lapid in minister Gantz in het hoofdkwartier van het zuidelijk commando. Foto Haim Zach / GPO


Premier Yair Lapid heeft zondag samen met minister van Defensie Gantz, een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van het IDF Southern Command en het gebied grenzend aan de Gazastrook.


Premier Lapid bracht samen met minister van Defensie Benny Gantz eerst een bezoek aan het hoofdkwartier van het IDF Southern Command, waar ze een evaluatie hielden van de situatie met de stafchef van de IDF, luitenant-generaal. Aviv Kohavi, militair secretaris van de premier. Maj.-Gen. Avi Gil, hoofd van het Zuidelijk Commando Maj.-Gen. Eliezer Toledano, de directeur-generaal van het kabinet van de premier, Naama Schultz en andere hoge functionarissen.


Daarna hebben premier Lapid en minister van Defensie Gantz een bezoek gebracht aan het commando- en controlecentrum van Southern Command en hebben zij de acties in de sector nauwlettend gevolgd. De premier en de minister van defensie hebben gesproken met soldaten van het commandocentrum en met de commandant ervan.


Premier Lapid vervolgde zijn reis naar Sderot, waar hij samen met het ministerie van Economie en Industrie Orna Barbivay de hoofden van de zuidelijke lokale autoriteiten ontmoette in het gemeentegebouw.


Foto Haim Zach / GPO


Premier Lapid heeft de plaatselijke autoriteiten op de hoogte gebracht van het Forum van Directeuren-Generaal van het Ministerie, dat gisteren bijeenkwam om de civiele reactie op Operatie Breaking Dawn te integreren en te optimaliseren. De gezagsdragers merkten op dat er de afgelopen dagen regelmatig contact en nauwe samenwerking is geweest met de overheid. Ze zeiden ook dat dit de eerste keer was dat ministeries het initiatief namen en rechtstreeks contact met hen hadden opgenomen.


Burgemeester van Sderot Alon Davidi, voorzitter van de regionale raad van Sdot Negev Tamir Idan, voorzitter van de regionale raad van Shaar Hanegev Ofir Leibstein, voorzitter van de regionale raad van Eshkol Gadi Yarkoni, burgemeester van Ashkelon Tomer Glam en voorzitter van de regionale raad van Hof Ashkelon Itamar Revivo, evenals de directeur-generaal van het kabinet van de premier, Naama Schultz en de militaire secretaris van de premier Maj.-Gen. Avi Gil, woonde de vergadering bij.
53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page