top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid en minister van Defensie Gantz sturen krachtig bericht naar Libanon


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Yair Lapid en minister van Defensie Benny Gantz toerden dinsdag door IDF Northern Command en de Libanese grens. Ze hielden een operationele evaluatie en spraken met hogere commandanten.


Aan de rondleiding namen ook deel, Dr. Eyal Hulata, directeur van de Nationale Veiligheidsraad, plaatsvervangend stafchef van de IDF, generaal-majoor. Herzl Halevy, commandant van het IDF Northern Command Maj.-Gen. Amir Baram, militair secretaris van de minister-president Generaal-majoor. Avi Gil, militair secretaris van de minister van Defensie Brig.-Gen. Yaakov Dolf en andere hoge officieren.


Premier Lapid : "De staat Israël is bereid om tegen elke dreiging op te treden. We zoeken geen confrontatie, maar wie onze soevereiniteit of Israëlische burgers probeert aan te vallen, zal heel snel leren dat ze een ernstige fout hebben gemaakt."


"Israël is geïnteresseerd in Libanon als een stabiel en welvarend buurland dat noch een platform is voor Hezbollah-terrorisme, noch een Iraans instrument.


De activiteit van Hezbollah brengt Libanon, zijn burgers en hun welzijn in gevaar.


Hoewel we geen belang hebben bij escalatie, is de agressie van Hezbollah onaanvaardbaar en dreigt de hele regio in een onnodige escalatie terecht te komen, net nu er een reële kans is voor Libanon om zijn energiebronnen te ontwikkelen.


De staat Israël onderneemt actie tegen alle volmachten van Iran in de regio en daarbuiten, en zal dat blijven doen. Iran is de grootste exporteur van terrorisme ter wereld. We zullen alleen en samen met andere landen in de regio optreden om te voorkomen dat Iran de regionale stabiliteit ondermijnt."

Foto: Ariel Hermoni / GPO


Minister van Defensie Gantz: "Israël is bereid veel te doen voor de welvaart van zijn buren en is bereid om op elk moment actie te ondernemen om zijn burgers te beschermen. We zijn op alle gebieden voorbereid - land, zee, lucht en cyber. We zien de crisis in Libanon, die zijn burgers kwetsen. Libanon en zijn leiders weten heel goed dat als ze de weg van de confrontatie kiezen – ze gekwetst zullen worden en zwaar verbrand zullen worden. Als ze de weg van stabiliteit kiezen – zullen ze het Libanese volk helpen.”
126 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page