top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid heeft met President Biden over de Iran deal gesproken


Foto via GPO


Premier Yair Lapid heeft woensdagavond een telefoongesprek met president Biden gevoerd over de komende Iran deal. Lapid heeft daarbij de grote bezorgdheid van Israël geuit over de waarschijnlijkheid dat de wereldmachten een nieuw nucleair akkoord met Iran bereiken.


Premier Lapid en president Biden spraken uitvoerig over de onderhandelingen over een nucleair akkoord en hun gezamenlijke inzet om de voortgang van Iran op weg naar een kernwapen te stoppen.


Het gesprek van Lapid en Biden kwam op het moment dat Josep Borrell, hoofd van het buitenlands beleid van de Europese Unie, zei dat hij hoopvol was dat een nieuwe overeenkomst met Iran "in de komende dagen" zou kunnen worden ondertekend na positieve ontwikkelingen.


De leiders bespraken recente gebeurtenissen en de terroristische activiteiten van Iran in het Midden-Oosten en daarbuiten. In dit verband benadrukte de premier het belang van de stakingen die president Biden in Syrië had bevolen.


De premier en de president bespraken de bevordering van de betrekkingen tussen hun twee landen, voortbouwend op de Verklaring van Jeruzalem.


President Biden benadrukte zijn diepe toewijding aan de veiligheid van de staat Israël en aan het behoud van het vermogen van Israël om zijn vijanden af ​​te schrikken en zichzelf tegen elke bedreiging te verdedigen.59 weergaven0 opmerkingen
bottom of page