top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid houdt veiligheidsbeoordeling op hoofdkwartier van de IDF Judea en Samaria-divisie


Foto Haim Zach / GPO


Premier Yair Lapid hield zondag een veiligheidsbeoordeling samen met IDF-chef van de generale staf, luitenant-gen. Aviv Kochavi, directeur van de Nationale Veiligheidsraad Dr. Eyal Hulata, kabinetssecretaris Shalom Shlomo, militair secretaris van de premier, generaal-majoor. Avi Gil, divisiecommandant Judea en Samaria Brig.-Gen. Avi Bluth, commandant grenspolitie Judea en Samaria Jihad Hassan, hoofd civiele administratie Brig.-Gen. Fares Atila en andere hoge veiligheidsfunctionarissen.

Premier Lapid: “Ik heb zojuist het hoofdkwartier van de Judea en Samaria Divisie van de IDF bezocht en een situatieanalyse gemaakt met de chef van de generale staf en onze commandanten ter plaatse. De IDF is actief op meerdere fronten die een grote inspanning van de veiligheidstroepen vergen.

Van de ene op de andere dag viel de IDF een belangrijk doelwit van Hamas in Gaza aan na het afvuren van een raket op Israël. Toen deze regering werd opgericht, hebben we duidelijk gemaakt dat er hard zou worden gereageerd op al het vuur tegen Israël. Het tijdperk waarin ze op ons schieten en wij niet reageren is voorbij. Zo hebben we de afschrikking met Gaza hersteld.

Tegelijkertijd waren de IDF, ISA en de grenspolitie gisteravond in actie in Judea en Samaria om terroristische aanslagen te dwarsbomen. Dit is een veelomvattende, vastberaden campagne geweest met veel successen. Sinds het begin van het jaar zijn 445 belangrijke terroristische aanslagen – waaronder meer dan 300 schietpartijen – verijdeld.

Om deze terroristische organisaties het hoofd te bieden, hebben we een sterk, gedisciplineerd leger met een duidelijke commandostructuur, dat uitsluitend binnen de wet opereert. Dit is het geheim van onze kracht; dit is wat de kracht van de IDF heeft gevormd.

Deze regering geeft onze soldaten volledige steun. We zullen geen onderzoeken door buitenlandse instanties toestaan. We accepteren geen laster van IDF-soldaten en ISA- en grenspolitiepersoneel, die dagelijks hun leven riskeren om de staat Israël en zijn volk te beschermen.

Laat elke soldaat weten: als ze de wet en hun bevelen opvolgen, zullen ze altijd onze volledige steun hebben. U waakt over ons, maar wij waken ook over u."

39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page