top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid: Iran deal geeft Teheran $100 miljard pj om terreur over de wereld te verspreiden

Bijgewerkt op: 25 aug. 2022


Foto Koby Gideon /GPO


Tijdens een persconferentie voor buitenlandse correspondenten in Israël zei premier Lapid dat een nieuwe Iran deal het land honderd miljard dollar per jaar zal opleveren waarmee geen scholen of ziekenhuizen zullen worden gebouwd.


"Dit is honderd miljard dollar per jaar die zal worden gebruikt om de stabiliteit in het Midden-Oosten te ondermijnen en terreur over de hele wereld te verspreiden", aldus Lapid.

Die eraan toevoegde "dat met dat geld de Revolutionaire Garde zal worden gefinancierd. Het zal de Basij financieren die het Iraanse volk onderdrukt. Het zal meer aanvallen op Amerikaanse bases in het Midden-Oosten financieren. Het zal worden gebruikt om Hezbollah, Hamas en de Islamitische Jihad te versterken”.


“Israël is niet tegen een overeenkomst. Wij zijn tegen dit akkoord omdat het slecht is. Omdat het niet kan worden geaccepteerd zoals het nu is geschreven”, aldus Lapid in een briefing voor buitenlandse correspondenten in Israël.


Die ook zei dat "het in onze ogen niet voldoet aan de normen die president Biden zelf heeft gesteld: namelijk voorkomen dat Iran een nucleaire staat wordt".


De premier wees erop dat Iran, in plaats van het zogenaamd definitieve ontwerp te accepteren of te verwerpen, meer eisen stelde en opriep tot aanvullende concessies.


“Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. De landen van het Westen trekken een rode lijn, de Iraniërs negeren die en de rode lijn beweegt”, aldus Lapid.177 weergaven0 opmerkingen
bottom of page