top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid kreeg een security rondleiding op het Karish gasplatform


Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Yair Lapid heeft vandaag (zondag) een security rondleiding gekregen over het Karish-gasplatform.

De premier ontving een overzicht van het gasproductieproces dat afgelopen woensdag begon van de CEO van Energean Israel, Shaul Tzemach. Later bezocht hij de controlekamer en sprak met de Israëlische arbeiders van het bedrijf, en ging naar het observatiepunt met uitzicht op het platform en het gebied.

Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Lapid herhaalde dat de overeenkomst, net als de voortzetting van de gasproductie uit het Karish-platform, de komende jaren zal zorgen voor economische stabiliteit en energiezekerheid voor de staat Israël, en in hoge mate zal bijdragen aan het verlagen van de kosten van levensonderhoud.

Als gevolg van de gasproductie van het Karish-platform zullen de energieprijzen in Israël naar verwachting dalen. Tegelijkertijd zal Israël zijn aardgasexport verhogen en Europa helpen bij het aanpakken van de energiecrisis van het continent.

Energean PLC, de eigenaar van de aardgasproductierechten van de Karish- en Tanin gasvelden, is begonnen met de productie van gas en de levering ervan aan klanten. Aardgas uit het Karish veld levert sinds afgelopen weekend elektriciteit aan klanten in Israël.

Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Lapid werd begeleid door de directeur-generaal van het kabinet van de premier, Naama Schultz, de nationale veiligheidsadviseur Dr. Eyal Hulata, de directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken Alon Ushpiz, de militair secretaris Maj.-Gen. Avi Gil, Energean Israel CEO Shaul Tzemach, en andere functionarissen.39 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page